Miért ne várjunk a szigetelés elkezdésével? Itt van 4 ok

2021. Júl 27.

Hogy miért ne várjunk a szigetelés elkezdésével? A legjobb az lenne, ha már kész is volna. De a második legjobb időpont az most van, nem? Egyáltalán nem érdemes várnod! Amint tudsz, vágj bele, hiszen csak nyerhetsz vele!

Miért ne várjunk a szigetelés elkezdésével? Mutatom!

Ebben a blogbejegyzésben hoztunk neked 4 okot, ami miatt mindenképp érdemes már ma a hőszigetelést elkezdened. Mire az okok olvasásának végére érsz, biztos vagyok benne, hogy te is belátod, hogy nincs mire várni.

  • 1. ok: állagromlás

“Megeszi az idő”, hányszor halljuk ezt. Ez szinte mindenre igaz, így a házunkra is. Épp ezért fontos, hogy időnként állagmegóvás miatt végezzünk rajta bizonyos felújításokat. Ha pedig régebben épült a ház, akkor még nem használtak olyan modern anyagokat, mint manapság. Ez pedig azzal járhat, hogy könnyebben, gyorsabban romlik a házunk állaga. Igaz ez a vakolat minőségére is. Ha pedig a hőszigetelés hiányára gondolunk, akkor az is befolyásolhatja a külső, sőt nagyban a belső állagromlását is. És akkor még nem beszéltünk a penészesedés jelenségéről. Egy jól kivitelezett, minőségi hőszigetelő rendszer sokat segíthet a ház állagának megóvásában kívül és belül egyaránt.

  • 2. ok: állami támogatások

Ha úgy nézzük, akkor jelenleg el vagyunk kényeztetve állami támogatásokkal. Persze nem szól mindenkinek, de a célcsoport számára nagyon sok plusz támogatást jelenthet egy-egy felújítás, hőszigetelés kiépítése során.

Ott van például a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatása. Ez egy akár 3 millió forintos támogatási összeget is jelenthet a családok számára, melyből korszerűsíthetik ingatlanjukat energetikai szempontból is. A felújítás akár felét is állhatja ez a támogatási forma.

De ott van a babaváró hitel is, mely egy akár 10 millió forintos szabad felhasználású támogatási összeg is lehet. Ráadásul, ha a jövőben csak egyetlen gyerek is születik a családnál, akkor máris kamatmentessé válik a kölcsön. Sőt, a harmadik gyermek érkezésével teljesen elengedik a további törlesztéseket. Kár lenne veszni hagyni ezeket a kiváló lehetőségeket.

  • 3. ok: szakemberhiány

Ez az a jelenség, amivel az utóbbi években már számos alkalommal találkozhattunk, ha felújítottunk. Komolyabban be vannak táblázva a jó szakemberek, mint a legjobb fodrászok vagy például egyes szakorvosok. Pedig fontos, hogy jó szakemberek végezzék a hőszigetelést. Nem mindegy, hogy valaki jól tudja-e beépíteni pl. az élvédő üvegszövetet, vagy megfelelően dübelez-e, esetleg vigyáz-e, hogy ne legyenek hőhidak. Ez mind-mind nagyon fontos ahhoz, hogy minőségi és tartós végeredményt kapjunk.

Szakemberhiány van, ez tény. Épp ezért, ha ma kitalálod, hogy felújítanál vagy hőszigetelnél, holnap biztosan nem tud jönni senki elkezdeni. De lehet, hogy jövő héten sem, sőt lehet, hogy csak 2 hónap múlva. Ha szerencséd van. És sajnos nem érkeznek futószalagon az újabb és újabb jó szakemberek, ezért hosszú távon erre a helyzetre kell berendezkedni. Már csak ezért sem érdemes várni a hőszigetelés elkezdésével.

  • 4. ok: áremelkedések, hiányok

Az utóbbi hónapokban szépen látható, hogy mindennek megy fel az ára. Az infláció emelkedik, mindenért többet kérnek el. Ez figyelhető meg az építőiparban is, ahol folyamatosan nőnek az anyagárak és a munkadíjak is. És sajnos nem látni a végét, tartós növekedéssel is számolni kell. Ráadásul a nagy kereslet miatt olykor készlethiánnyal is számolnunk kell. Főoldalunkon olvashatsz infót a készletünkről, ez ösztönözzön arra, hogy időben szerezz be mindent.