Ásványgyapot

Hőszigetelés infó


Ásványgyapot hőszigetelőt főleg a tetőtér szigetelésére használhatunk, hiszen ár-érték arányban ez az anyag a legmegfelelőbb választás. A legfontosabb alkotóelemei a kőzetgyapot és az üveggyapot. Fontos, hogy milyen arányban szerepelnek ezek az anyagok a gyapottípusokban, ezért a jobb minőség elérésének érdekében az alkotóelemeknek 50-70%-os arányban kell jelen lenniük a gyapottípusban, úgynevezett rostok formájában.

Hőszigetelő gyapot (raklapos) Hőszigetelő gyapot (raklapos) Hőszigetelő gyapot (bálás) Hőszigetelő gyapot (bálás)

Ásványgyapot a tökéletes szigetelésért akciós áron

Ez a szigetelőanyag mind hangszigetelés, mind hőszigetelés terén igen jó tulajdonsággal rendelkezik. Megvásárolható táblás és tekercses kiszerelésben. Válaszd bátran bármelyiket!

Miből áll az ásványgyapot szigetelés?

Az ásványgyapot kifejezés valójában többféle szigetelőanyag gyűjtőfogalma. Ezt azért célszerű egyértelműsíteni, mert még napjainkban is számos építész, illetve gépész alapvetően a kőzetgyapotot vagy a bazaltgyapotot érti a kifejezés hallatán.

Az ásványgyapot az alábbi három szigetelőanyag egyikét jelenti:

  • Kőzetgyapot
  • Üveggyapot
  • Salakgyapot

Fontos megjegyezni, hogy a salakgyapot gyártása már régóta leállt Európában, ezért leginkább a kőzet- és az üveggyapot áll az ásványgyapotként értékesített szigetelőanyag neve mögött.

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik az ásványgyapot?

Nézzük, miért is érdemes mellette dönteni:

1. Remek hőszigetelő képességgel bír

Mivel az ásványgyapot szigetelőanyag szálai között a legtermészetesebb szigetelőanyag, azaz levegő található, ennek köszönhetően kimagasló a hőszigetelő képessége. Az aprócska légbuborékok pedig még hosszú idő után is ugyanolyan hatékony szigetelést biztosítanak, hiszen az idő múlásával nem csökken a szigetelőképességük.

Az ásványgyapot népszerűsége abban rejlik, hogy a szigetelőanyag nagymértékben csökkenti az épület hőveszteségét, ezért legyen szó családi házról vagy irodáról, bármelyik ingatlanhoz remek választás. Így alacsonyabb energia költséggel biztosítható a belső terek kellemes hőmérséklete, a csípős téli mínuszokban és a forró nyári kánikulákban egyaránt.

Mi jellemző rá?

  • Magas testsűrűség
  • Finom szálszerkezet

2.  Elnyeli és kizárja a zajt

A hang, mint a levegő mechanikai rezgésének energiája tökéletesen kizárható az ásványgyapot szigetelés segítségével. Így nem kell aggódni a közelben lévő forgalmas út vagy hangos játszótér miatt, és még az építkezések zaja sem zavarja meg a komfortérzetet. Ha nemcsak a hőszigetelés, hanem a hangszigetelés is fontos számodra, fontold meg az ásványgyapot használatát.

3. A lélegző hőszigetelő anyagok közé tartozik

Ha kiváló páraáteresztő képességű anyagot keresel, az ásványgyapotnál keresve sem találhatsz jobbat. Ugyanis az ásványgyapot páradiffúziós ellenállása a levegőével vetekszik, ezért a pára úgy halad át a szigetelőanyagon, mint kés a vajon. Az ingatlan ennek köszönhetően folyamatosan lélegzik, a külső falak belső felületei pedig kellően melegek lesznek ahhoz, hogy ne történjen csúnya penészedést okozó páralecsapódás.

4. Nem tűzveszélyes

A megfelelő szigetelőanyag kiválasztása biztonsági szempontból is fontos szerepet játszik. Szerencsére az ásványgyapot a nem éghető anyagok listáját gyarapítja, ezért akár kőzet- vagy üveggyapotról beszélünk, épülettűz esetén rengeteget időt nyersz, hogy biztonságosan távozz az ingatlanból. Mivel csak a legritkább esetben fordul elő, hogy az ásványgyapot lángra kapjon, ezért a tűzvédelmet tekintve mindenképpen ez jelenti a legbiztonságosabb választást.

5. Természetes anyagokból készül

Az ásványgyapotban nem találhatók olyan mesterséges anyagok, mint a szilikogén vagy az azbeszt, illetve gombaölő szereket sem használnak a hőszigetelő anyag gyártása során. Mivel az anyag nem éghető, ezért égésgátló és égéskésleltető anyagok felhasználására sincs szükség. Az ásványgyapot tehát 100%-ban természetes szigetelőanyag.

+1. Újrahasznosítható

Ha a zöld hőszigetelő anyagokat részesíted előnyben, válaszd az ásványgyapotot. Ezt a hőszigetelő anyagot minden esetben természetes anyagokból gyártják, ezért soha nem képez veszélyes hulladékot. Csupán az építtetők által kirakott konténerbe szükséges helyezni, és már indulhat is az újrahasznosítás.

Ásványgyapot szigetelést keresel? Böngéssz kedvedre fenti kínálatunkból, és rendelj még ma!