A hőszigetelésről bővebben/ hasznos információk

2023. Jún 02.
A hőszigetelő rendszerek szerepe az épületek hővédelmében

A hőszigetelő rendszerek tartalmaznak minden, az épületek homlokzatainak hőszigeteléséhez szükséges terméket, a szigetelőlapoktól, kiegészítőktől kezdve egészen a ház végső vakolásáig. És bár a házilag összeállított rendszerek elsőre olcsóbbnak tűnhetnek, nem érdemes kísérletezni velük, mert végül sokkal többet veszítesz velük, ugyanis ezekre nem vonatkozik a rendszergarancia.

Hogy ez miért probléma, azt részletesebben is körbejárjuk, illetve szót ejtünk az épületek szigetelésének szükségességéről, a szigetelések típusairól is, tarts velünk!

2023. Máj 26.
Melyek a leggyakoribb gipszkarton méretek?

A gipszkarton méretek változatosak lehetnek nemcsak vastagságban, hanem táblaméretben is, és ennek megfelelően számtalan szárazépítészeti megoldáshoz használhatóak. Belsőépítészeti felhasználása rendkívül sokoldalú, igazi univerzális anyag építési és dekorációs célokra, készülhet belőle tetőtérbeépítés, továbbá álmennyezetek, előtétfalak, válaszfalak, térelválasztók, falfülkék, polcok, de falak egyenetlenségei is egyszerűen javíthatók vele. 

A megfelelő gipszkarton megtalálása kulcsfontosságú a biztonság és a tervezés szempontjából, illetve abban az esetben, ha maximalizálni szeretné a falak és/vagy a mennyezet bizonyos tulajdonságait, például a hangszigetelő, nedvességtaszító vagy a tűz terjedését megakadályozó képességét. A különböző megoldásokhoz más-más vastagságú és tulajdonságú gipszkarton táblák ajánlottak.

2023. Máj 19.
Lépésálló szigetelés - Miért és hol van rá szükség?

A lépésálló szigetelés a hőveszteség mérséklésére kerül beépítésre a járófelületeken. A hőszigetelés hasznosságáról és fontosságáról egyre több szó esik az energiaköltségek emelkedése, valamint a fűtés klímaváltozásra gyakorolt hatása kapcsán, de megléte a korszerű fűtési rendszerek kiépítésének is egyik alapfeltétele.

Az otthonok kényelme, kellemes hőmérséklete szempontjából komoly szerep jut a hőszigetelésnek, amely az épületek időjárásnak való kitettségét mérsékli, és amely hazánk klímáján elengedhetetlen nemcsak a téli hideg miatt, hanem az egyre aszályosabb és forró nyaraknak köszönhetően is. Egy megfelelő hőszigeteléssel ellátott otthon fűtési és klimatizálási költségei jelentősen csökkenthetők. Többféle szigetelés közül választhatunk igényeink és a beépítés helye szerint, ezek közül a lépésálló szigetelések jelentik a használatnak kitett padlók szigetelésének legjobb megoldását. Mit érdemes tudni róluk? Milyen alternatívák léteznek? Ennek jártunk utána.

2023. Máj 12.
Ismerd meg a tető fóliázás előnyeit

Talán kevesen gondolnánk rá, de a tető fóliázása fontosabb, mint azt elsőre gondolnánk. Ahhoz, hogy az ingatlanunk fedelét hatékonyan védjük meg a változékony időjárás okozta viszontagságoktól, valamint a hőszigetelésünk is rendben legyen, érdemes kiemelt figyelmet fordítanunk erre a kulcsfontosságú területre. A fóliák a szigetelőanyagok védelmére szolgálnak alapvetően, de ezáltal a párával kapcsolatos problémák, továbbá az elpazarolt fűtési energia miatt sem kell aggódnunk. Ezeket a gondokat könnyedén orvosolhatjuk, így nem érdemes spórolni ennek a beszerzésén. Cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat, hogy a számodra legmegfelelőbb anyagot választhasd ki és tudatosan tervezhesd meg a tetőtér hőszigetelését.  

2023. Máj 05.
Tetőtér-beépítés – minden, amit tudnod kell mielőtt belevágsz

A tetőtér beépítése praktikus és gazdaságos lehetőséget kínál az épületben található értékes terület kihasználására, legyen szó lakó- vagy munkaterület kialakításáról. Akár meglévő családi házunkat bővítenénk új lakrésszel, akár újonnan épülő lakásunkat tervezzük így kialakítani, a tetőtér-beépítés jelentősen növelheti az ingatlan értékét. A procedúra azonban alapos előkészítést és minden részletre kiterjedő tervezést igényel, hiszen csakis így tudjuk felmérni, hogy a padlástér minden szempontból alkalmas-e a beépítésre.

Mostani cikkünkben végigvesszük azokat a kritériumokat, amelyeket mindenképpen érdemes figyelembe venni a beépítés előtt, ismertetjük az engedélyeztetéssel és a támogatási lehetőségekkel kapcsolatos fontos tudnivalókat, továbbá tippeket adunk a hőszigeteléshez is.

 

2023. Ápr 28.
Szigetelőanyagok kisokos: mikor melyiket használd?

A különféle szigetelőanyagok közül nehéz a választás, amennyiben nincs semmilyen előképzettséged a témában, ezért most készítettünk egy rövid útmutatót, amelyben kitérünk az egyes típusokra, azok előnyeire és hátrányaira. 

A szigetelés, hőszigetelés fontosságát saját bőrünkön érezzük, hiszen hiányában se télen, se nyáron nem érezzük komfortosan magunkat az otthonunkban, illetve a fűtés költsége is komoly összegre rúghat, így a pénztárcánk is megérzi. Ráadásul amennyiben a korszerű hőszivattyús fűtési rendszer mellett tesszük le a voksunkat, a hatékony működés feltételeként szabja a gyártó a hőszigetelés meglétét. Amennyiben tehát eljutunk odáig, hogy szigeteltetni kell a házunkat, a nagy kérdés az lesz, milyen szigetelőanyaggal tegyük. Bejegyzésünk ehhez nyújt segítséget. 

2023. Ápr 19.
Egyedi megjelenés változatos térkő minták jóvoltából

A térkőminták révén teljesen egyedi megjelenést adhatunk a terasznak, gépkocsi beállónak, az elképzelések és a lehetőségek szerint szabadon variálhatjuk. Egyre többen döntenek a korábban egyeduralkodónak számító betonburkolat helyett a térkövezés mellett, hiszen a végeredmény nemcsak szebb és változatosabb, de tartós is lesz.

Annak érdekében, hogy a ház körüli terület rendezett legyen, nemcsak növények telepítésére és más kertészeti munkákra van szükség, hanem a járófelületek és teraszok burkolására is. A szilárd felületek segítenek, hogy csapadékos időben ne változzon sártengerré a környezetünk. A térkő nemcsak dekoratív megjelenést ad, hanem környezetbarát megoldást is kínál, hiszen az eső, a hólé szivároghat a talajba. 

2023. Márc 08.
Ezek a legjobb hőszigetelő anyagok 2023-ban!

Nehéz lenne olyan érveket találni, amelyek a szigetelés ellen szólnának, így inkább az a kérdés, hogyan szigeteljünk jól? Az energiaárak emelkedése egyértelművé tette, hogy a spórolás mennyire nem megoldás. Hosszú távra és megtérülés szempontjából vizsgálva csak a szigetelés jelenthet komoly előrelépést a legtöbb család számára. Mire érdemes odafigyelni a hőszigetelő rendszerek, anyagok kiválasztásánál? Cikkünkben erre adunk választ!

2023. Febr 08.
Térkő lerakás lépései - Ezeket tartsd szem előtt

A rendezett udvarhoz és kerthez nem csupán a szépen metszett fák, a kényelmes kerti bútorok vagy a pompás virágok tartoznak hozzá. Az összhatás szempontjából az sem mellékes, hogy a különböző tereket milyen burkolat fedi. Lássuk be, a sima beton meglehetősen unalmas a kocsibejárón, a járdán vagy teraszon. Arról nem is beszélve, hogy a beton nem tekinthető igazán tartósnak, ráadásul igencsak csúszós, ami balesetekhez vezethet. A térkő ezzel szemben mutatós, rendkívül tartós és persze maximálisan biztonságos. A térkő lerakásához szakember segítségét szükséges igénybe vennünk, ha azt szeretnénk,hogy a végeredmény tökéletes legyen. Milyen szempontok szerint válasszunk térkövet, és milyen munkálatokra kell számítanunk a lerakása során? Cikkünk ehhez nyújt segítséget!

2022. Okt 18.
Mit érdemes tudni a gipszkarton profilok fajtáiról?

A gipszkarton egy igazán sokoldalú anyag, ezért is alkalmazzák előszeretettel olyan sok területen az építkezések, átépítések során. Ahogy a neve is mutatja, gipszből és kartonpapír lapokból áll. Könnyen szállítható, egyszerűen méretre vágható építőelem. Használhatjuk válaszfalak létrehozására, álmennyezet kiépítésére, az egyenetlen falfelületet szép simává varázsolhatjuk vele, illetve segítségével megvalósíthatjuk, hogy a vezetékeket diszkréten vezethetjük a falban. Kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy a megfelelő célra a megfelelő gipszkarton profilt használjuk, figyelembe véve például a vastagságát, teherbíró képességét. Nézzük meg, mit érdemes tudni a gipszkartonokról, mik az előnyei, és mire kell vigyázni a felhasználásánál.

2022. Jún 20.
Miért fontos, hogy megfelelően legyen az otthonunk szigetelve?

Ahhoz, hogy egy otthon kényelmes, energiatakarékos, környezetbarát és biztonságos legyen, igen sok mindenre kell odafigyelnünk – már az alapkő letételétől kezdve. Kétségtelen, hogy az otthonépítés egyik legfontosabb eleme a szigetelés: a következőkben részletezzük is, hogy miért. De szót ejtünk majd különböző eljárásokról és típusokról is, hogy bemutassuk, milyen lehetőségekkel számolhatnak az építkezők.

2022. Márc 18.
Miért érdemes még idén, 2022-ben szigetelni?

Hoztunk számos olyan indokot, melyek garantáltan meg fognak győzni, hogy miért érdemes még idén, 2022-ben szigetelni! Bizonyára ismerős lesz közülük több is számodra. De azért érdemes ezeken végigmenni, hogy biztos lehess abban, valóban nincs mit halogatni.

2022. Jan 27.
A szigetelés, mint befektetés

Milyen előnyökkel jár az, ha megfelelő, szakszerű és hatékony hőszigetelés burkolja otthonunk falait?

Mennyi idő alatt térülnek meg a hőszigetelésre költött kiadásaink?

A szigetelés, mint befektetés is jó?

2022. Jan 19.
Minden, amit a dűbelekről tudnod kell

A dübelek a homlokzati hőszigetelés rögzítésének megerősítésére szolgálnak. Épp olyan fontosak, mint a hőszigetelő rendszer egyéb részei, ezért tudnunk kell azt is, hogy milyen típusok vannak, hogy kell őket használni és mikor, milyen méret alkalmazása ajánlott.

2022. Jan 02.
Mire való a Thermobeton? Ha megtudod, te is használni fogod!

Érdemes tudni, hogy mire való a Thermobeton, mert nagyon jó szolgálatot tehet, ha hőszigetelésről van szó. Ebben a blogbejegyzésben megnézzük, hogy miből készül, mik az előnyei, milyen célra, mikor és hogyan érdemes használni.

2021. Dec 22.
Vízszigetelés, geotextíliák, folyóka? Hol és hogyan alkalmazzuk ezeket?

Ha vízszigetelés, geotextíliák, esetleg folyóka témában keresel, akkor jó helyen vagy, mindhárom esetben tudunk neked segíteni. A kínálatunkban megtalálod a legkiválóbb Terraplast geotextíliákat, valamint a drénrendszerekhez szükséges felületszivárgó elemeket a megfelelő vízszigeteléshez. Ebben a blogbejegyzésben megnézzük, hogy melyiket hol és hogyan alkalmazzuk.

2021. Dec 08.
“Milyen szigetelést vásároljak, mi alapján döntsek?” Segítünk!

Hiába tudod, hogy szükséged van hőszigetelésre, bizonyára felmerül benned a kérdés, hogy: milyen szigetelést vásároljak, mi alapján döntsek? Természetesen nem elég azt tudnod, hogy valahogy meg akarod szüntetni a hőveszteséget. Arról is kellenek információk, hogy ezt mivel és hogyan teheted meg. De hol vannak ezen az információk? Van egy jó hírünk: itt, ebben a blogbejegyzésben. Vágjunk is bele!

Milyen szigetelést vásároljak, mi alapján döntsek?

Elég összetett a kérdés, de próbálunk kielégítő választ adni neked, hogy biztos ne nyúlj mellé!

2021. Nov 29.
Hogyan és miből készül a polisztirol és kőzetgyapot szigetelés? Cikkünkben eláruljuk

Ebben a cikkben megnézzük, hogy hogyan és miből készül a polisztirol és kőzetgyapot szigetelés. Mint ismert, ez a két anyag nagyon jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Nem véletlen tehát, hogy ezeket használják a hőveszteség minimalizálására a házak energetikai felújítása során. Érdemes azt is tudni, hogy miből és hogyan állítják elő őket.

Miért beszélünk a polisztirol és kőzetgyapot szigetelésről?

Egy korábbi blogbejegyzésben már írtunk arról, hogy miért javasoljuk a hőszigetelő rendszerek vásárlását. Számos előnye van ezeknek, említsünk meg itt is párat.

2021. Nov 22.
Mire valók a szárazépítészeti profilok?

A kínálatunkban megtalálod a Masterprofil szárazépítészeti profilokat, amelyek egy nagyon kedvelt építészeti megoldás alapjaként szolgálnak. A szárazépítészet ma már szinte minden háztartásban kiváló alternatívája a hagyományos, “vizes” megoldásoknak. De nézzük, miért is annyira kedvelt ez a megoldás, és miért kellenek ehhez a különböző profilok.

Kezdjük az elején: mi az a szárazépítészet?

Ezt a gyűjtőfogalmat szoktuk használni minden belsőépítészeti megoldásra vagy technológiára, mely során nem használunk felesleges vizet az építés során. Ha a profilok oldaláról közelítjük meg, akkor ez azt jelenti, hogy elemekből állítunk össze egy falat, álmennyezetet, és így tovább. Mivel nincs szükségünk víz hozzáadására, ezért nincs kötési, száradási idő sem, így ez a módszer sokkal gyorsabb építést tesz lehetővé.

2021. Okt 21.
Ezért szükséges a kőzet vagy ásványgyapot födém szigetelés

A kőzet vagy ásványgyapot födém szigetelést mi  nagyon ajánlanánk több okból kifolyólag is. Nézzük is az okokat, ha elolvasod ezt a bejegyzést, te is hamar rá fogsz jönni, hogy miért, és egyet fogsz érteni.

Ezért tennénk szinte kötelezővé a kőzetgyapot födém szigetelést

Ha nem is magával a kőzetgyapottal, de a födém szigetelést mindenképpen nagyon ajánlanám a beépítetlen padlásterű házak esetén is. Ennek nagyon egyszerű oka van: hatalmas energiapazarlást történik nap mint nap azoknál az ingatlanoknál, ahol nincs gondoskodva erről.

Tudniillik a szigeteletlen padlásfödémen keresztül a hőveszteség akár 30-40 százalékos is lehet, ami hatalmas! Ha rászánjuk magunkat a kőzet vagy ásványgyapot födém szigetelésre, akkor ennek nagy részét meg tudjuk fogni. Ráadásul nem csak télen jön nagyon jól a kialakított szigetelés, hanem nyáron is. Ekkor ugyanis a tűző nap alatt a padlástérben 50 fok feletti is lehet a hőmérséklet.

2021. Szept 27.
Ezért vásárolj külső hőszigetelés rendszert, és ne külön-külön a hozzávalókat

Egy külső hőszigetelés rendszer szinte mindent tartalmaz, amire szükséged van a megfelelő hőszigeteléshez. Már csak ezért is érdemes így vásárolni, de itt azért nem állnak meg az előnyök. Sokkal több pozitívuma van annak, ha rendszert vásárolsz, és nem vadászod össze egyesével a hozzávalókat. Ebben a blogbejegyzésben meg is mutatjuk az összes előnyét egy ilyen külső hőszigetelés rendszernek.

2021. Szept 17.
Mire is valók a lépésálló szigetelések?

Amikor a lépésálló szigetelések szóba kerülnek, sokan csak vakarják a fejüket, hogy miről is lehet szó. Mert ugyebár ha hőszigetelés, akkor mindenki a nagy fehér hungarocell lapokra gondol, amit a homlokzatra ragasztanak. Pedig ezek is igencsak fontos részei a ház teljes körű hőszigetelésének.

Ebben a blogbejegyzésben körüljárjuk a témát, megnézzük, hogy mire is valók a lépésálló szigetelések. Lássuk!

2021. Aug 27.
Tűzálló és impregnált gipszkarton, szárazépítészeti megoldásokhoz

Ha a tűzálló és impregnált gipszkartont nem is, de a gipszkartont talán már mindenki ismeri. Ez egy olyan termék, amit az építőiparban előszeretettel használnak különböző belsőépítészeti megoldások kivitelezéséhez szárazépítészeti megoldásként. Egyre elterjedtebb, mert könnyen, gyorsan, és felesleges víz hozzáadása nélkül lehet vele alakítani a belső tereken. A különböző szárazépítészeti megoldások vázára ez a gipszkarton kerül, melyből van sima, de akár tűzálló, impregnált változat is.

2021. Aug 19.
Bevizsgált termékek 10 év garanciával! Nálunk valóban prémium hőszigetelő rendszert vásárolhatsz!

Egyedülállóan bevizsgált termékek 10 év garanciával! Nálunk valóban prémium hőszigetelő rendszert vásárolsz!

Egyedülállóan bevizsgált termékek 10 év garanciával? Van ilyen? Igen, van, méghozzá nálunk, a premiumhoszigeteles.hu-nál! Ha nálunk vásárolsz, biztos lehetsz abban, hogy valódi minőséget, tartós hőszigetelést vásárolsz.

Mi nem a levegőbe beszélünk, nálunk alap a garancia, nem kell érte pluszban fizetned, mint egyes kiterjesztett garanciák esetén. Gondolj csak bele! 10 év azért nem olyan kis idő, főleg akkor nem, ha legalább ennyi ideig teljes biztonságban tudhatod a hőszigetelő rendszered(és még tovább is, a 20-25 éve feltett Thermomaster rendszerek is hibátlanok a mai napig). Épp ezért nem is érdemes tovább gondolkoznod azon, hogy hol vásárold meg az alapanyagokat, ugyanis a legjobb helyen vagy!

De miből is áll egy prémium hőszigetelő rendszer?

Nálunk megvásárolhatod a hőszigetelő alaprendszeredet, de ugyanúgy javasoljuk a teljes hőszigetelő rendszereket. Ha ezt választod, akkor máris kevesebb kiegészítőt kell már mellé kikeresned a kínálatunkból. De nézzük, mit is tartalmaz ez a teljes csomag.

2021. Júl 27.
Miért ne várjunk a szigetelés elkezdésével? Itt van 4 ok

Hogy miért ne várjunk a szigetelés elkezdésével? A legjobb az lenne, ha már kész is volna. De a második legjobb időpont az most van, nem? Egyáltalán nem érdemes várnod! Amint tudsz, vágj bele, hiszen csak nyerhetsz vele!

Miért ne várjunk a szigetelés elkezdésével? Mutatom!

Ebben a blogbejegyzésben hoztunk neked 4 okot, ami miatt mindenképp érdemes már ma a hőszigetelést elkezdened. Mire az okok olvasásának végére érsz, biztos vagyok benne, hogy te is belátod, hogy nincs mire várni.

2021. Júl 14.
Mennyit szigetel 10 cm hungarocell és 10 cm kőzetgyapot? Lássuk!

Ahhoz, hogy kiderítsük, mennyit szigetel 10 cm hungarocell (EPS) és 10 cm kőzetgyapot, először más tényezőket is figyelembe kell vennünk. Ugyanis hiába tudjuk, hogy mennyit szigetelnek, attól még lehet, hogy a mi falunkra kevésnek bizonyul ilyen vastagságban.

Ha csak magukat a számokat nézzük, nem vesszük figyelembe a kiindulóértéket (falunk jelenlegi tulajdonságai), annak nincs sok értelme. Épp ezért nézzük meg először is mindkét anyag képességét, a falazat típusát, majd a különböző vastagságokat.

2021. Jún 28.
Szárazépítészeti profilok: az alap, amire víz nélkül is építhetsz

Ha valami modern belsőépítészeti megoldáson gondolkozol, akkor ahhoz a szárazépítészeti profilok fogják számodra megadni a vázat. Egy olyan vázat, melyre ezzel a módszerrel nyugodtan víz hozzáadása nélkül is építhetsz. A Masterplast minőségi szárazépítészeti termékei kiváló választást jelentenek, lássuk, is mire használhatod őket.

Mi az a szárazépítészet?

Maga a szárazépítészet egy gyűjtőfogalom. Azokat a belsőépítészeti megoldásokat, technológiákat foglalja magába, melyek használata során nem viszünk felesleges vizet az építészeti rendszerbe. Épp ezért olyan elemekből állítjuk össze pl. a falakat, mely elemek nem igényelnek víz hozzáadását, ezáltal nincs kötési idejük sem.

2021. Jún 21.
A polisztirol hőszigetelés, avagy a hungarocell ereje

Ha esetleg nem ismered a polisztirol hőszigetelés kifejezést, nincs semmi gond, valószínűleg más néven ismerni fogod. Sokan ugyanis csak egyszerűen hungarocellnek hívják a polisztirolt, de most már te is tudod, hogy a kettő ugyanaz.

Ennek függvényében már jó eséllyel tudod is, hogy miről lesz szó ebben a blogbejegyzésben. Megnézzük, hogy mi az az EPS, illetve XPS, valamint megnézzük, hogy hogyan is készül el egy teljes polisztirol hőszigetelés. És persze írok arról is, hogy miért is olyan fontos ez.

2021. Máj 25.
Isofoam habfólia: tartós parketta, se egyenetlenség, se kopogás!

Ha te is tartós és profi kivitelezésű parkettát szeretnél, akkor használd az Isofoam habfóliákat. Sokan választják manapság a laminált parkettákat, főleg, mióta nagyon egyszerű a lerakásuk. A 

modern megoldások, mint az egyszerű “click” és kész technikával lerakható padlóburkolatok nagyon kedveltek lettek a piacon.

A felújítást önmaguk végzők körében a legelterjedtebbek ezek a megoldások, de a szakemberek is szeretik egyszerűségük miatt. Viszont a tartós és profi kivitelezéshez mindenképp szükséges a jó előkészítés, mely szerves része a megfelelő habfólia kiválasztása is. Lássuk, mire is gondolunk.

2021. Máj 21.
A TORONTO öntapadós bitumenes zsindely 4 előnye

Te tudod, hogy a TORONTO öntapadós bitumenes zsindelye mit is takar valójában? Ha esetleg nem tudnád, elárulom, hogy ez egy tetőfedésre szolgáló anyag. Nagyon sokan még nem ismerik, pedig például Amerikában a legtöbb ház tetejét már ezzel fedik be.

Ebben a blogbejegyzésben segítek neked abban, hogy mi is az a bitumenes zsindely, mikor érdemes ezt választani. Valamint megnézzük, hogy a TORONTO öntapadós bitumenes zsindelynek milyen előnyei vannak akár számodra is.

2021. Ápr 22.
Mire használjuk az XPS szigetelést?

Ha épp tervezed a hőszigetelést a házadra, akkor mindenképp tudnod kell, hogy mire való az XPS szigetelés. Ez ugyanis a felépítendő hőszigetelő rendszer szerves részét fogja képezni, jó szolgálatot téve. Nem szabad elfeledkeznünk róla, ha megfelelően hőszigetelt házat szeretnénk.

Ebben a bejegyzésben megmutatjuk neked, hogy mi is az az XPS szigetelés, milyen előnyös tulajdonságokkal rendelkezik és hol használjuk. Vágjunk is bele!

2021. Márc 29.
Kőzet/ásványgyapot, üveggyapot szigetelések: melyiket válasszam?

Amikor hőszigetelésről és hangszigetelésről beszélünk, mindig előkerülnek a kőzet/ásványgyapot, üveggyapot szigetelések, és hogy melyiket is lenne érdemes választanunk. Mindkét anyag hő- és hangszigetelő tulajdonsága kiemelkedő, mely méltán teszi őket népszerűvé a piacon.

A kőzetgyapotról, mint homlokzati hőszigetelő anyagról korábban már írtunk, de most nem kifejezetten a homlokzati hőszigetelésről lesz szó. Ebben a blogbejegyzésben megnézzük, hogy milyen tulajdonságai vannak mindkét anyagnak, mik a különbségek, és mikor érdemes őket használni. Ha eddig te sem tudtál dönteni, mindenképp olvasd végig, hogy könnyebben tudj dönteni.

2021. Márc 22.
Amit a színvakolatok kapcsán tudni kell

Beszéljünk egy kicsit a színvakolatokról. Megnézzük, milyen típusúak vannak, és hogy ezek milyen tulajdonságokkal rendelkeznek. Bemutatjuk neked a gördülőszemcsés és a kapart típusokat. Majd végül megnézzük, hogy a gyakorlatban mire is kell figyelned a kivitelezés során. Ezt mind bemutatom neked ebben a cikkben, így felkészült leszel, ha döntened kell, hogy milyennel kezdd el a munkát.

2021. Febr 25.
Nézzük meg a fóliák típusait és felhasználásukat

A beépítetlen, hőszigetelés nélküli háztetőknél szóba se jönnek a hőszigetelő fóliák, azok típusai és felhasználásuk. Viszont, amint a tetőtér kihasználásáról, beépítéséről van szó, máris igen komoly, komplex hőszigetelő rendszerek kerülnek kiépítésre. Ezzel biztosítva a magas minőségű vízzárást, hő- és hangszigetelést, mely alapja a komfortos beépített tetőtérnek.

 

Ezeknek a hőszigetelő rendszereknek szerves részét képezik a különböző fóliák is. Ezeket a különböző, tetőtér beépítésekor használt minőségi fóliákat megtalálod a webáruházunkban. Ahogy a különböző hőszigetelő rendszereknél, úgy a fóliákhoz is megtalálod a kiegészítőket, a különböző ragasztószalagokat. Kiváló, aljzatoknál használható, hőszigetelésre is alkalmas fóliák közül is válogathatsz nálunk. Lássuk a fóliákat, hogy tudd, melyik típust mire használhatod és mikor kell beszerezned.

2021. Febr 15.
Összeállítottuk neked a szigetelő alap- és a teljes rendszereket!

Te tudod, hogy mi minden kell egy hőszigeteléshez? És azt tudod, hogy mi az a szigetelő alap- vagy a teljes rendszer? Nem árt tudni, mielőtt elkezdünk bevásárolni, hogy miből is áll házunk hőszigetelése, hőszigetelő rendszere. Így lehetünk csak biztosak abban, hogy minden rendben lesz azzal, amit vásároltunk, hogy összeillő elemeket vásároltunk. És persze az sem hátrány, ha minden elemből épp annyit veszünk, amennyire szükség van a felrakáshoz.

2021. Jan 28.
A tetőtéri ablakokról

A tetőtéri ablakokról

Otthonunk energiamegtakarítása nemcsak a felhasznált szigetelőrendszereken és azok szakszerű felhelyezésén múlik, hanem a korszerű nyílászárókon is. Ez kimondottan igaz a tetőablakokra, hisz a tető hatalmas felületén különösen sok energia veszhet el. A tetőtéri ablakok kiválasztásánál így figyelembe kell venni, hogy minél kevesebb energia menjen kárba és elegendő természetes fény jusson a tetőtéri helyiségekbe.

2021. Jan 25.
Homlokzati hőszigetelés-kőzetgyapot rendszerek

Ha homlokzati hőszigetelés-kőzetgyapot

A kőzetgyapottábla fontosságát nem lehet elvitatni. Az épületek hőszigetelése nagy, de gyoesan megérülő anyagi beruházás, mely akkor térül meg, ha a szigetelőanyagok jól vannak összeválogatva és szakszerűen kerülnek beépítésre.

Napjainkban a hőszigetelő anyagok igen nagy választéka érhető el. Számos szempont figyelembevételével kerül kiválasztásra a legoptimálisabb anyag. Hisz az épület különböző területein más-más tulajdonságú szigetelő szükséges, és nem elhanyagolható szempont, hogy milyen építőanyag került felhasználásra az építkezés során. A homlokzati hőszigetelésnél gyakran a kőzetgyapottáblákra esik a választás.

Otthonunk rezsiköltségének nagy részét a fűtés/hűtés költsége teszi ki. Ennek csökkentésére a legjobb megoldás, ha megfelelő hőszigetelővel látjuk el házunkat. A hőszigetelők hatását nemcsak télen, de nyáron is érezhetjük. A jól megválasztott hőszigetelő rendszerekkel télen nem távozik a meleg otthonunkból, és nyáron pedig a szigetelés 5-7 fokkal is csökkentheti lakásunk belső hőmérsékletét.

A homlokzati hőszigetelésre a szakemberek egy része a kőzetgyapottáblát javasolja, kiváló tulajdonsága és a kedvező ár-érték aránya miatt.

2021. Jan 04.
Lábazatszigetelés – ez se maradjon ki!

A hőszigetelés mind energetikai, mint páratechnikai szempontból igen fontos momentum egy ház megépítésében. Napjainkban, ezen okok miatt egyre többen vágnak bele a már régebben épült, de nem hőszigetelt épületek szigetelésébe. De mint minden más, a hőszigetelés is igen nagy körültekintést és szakszerűséget igényel. Nem csak a homlokzati szigetelésre, de a professzionális lábazatszigetelés kialakítására is gondolni kell, ha tényleg szeretnénk energiatakarékossá tenni otthonunkat.

A hőszigetelés igen nagy döntés és a legjobb befektetés. Ha mindent szakszerűen végzünk el, akkor energiatakarékosság lesz a jutalmunk, és mindig kellemes hőmérsékletű otthon. Nem kell a penészedéssel küzdenünk, nyáron nem sülünk meg a forróságban, és télen nem szükséges folyamatosan maximum teljesítménnyel járatni a konvektort. Ezzel a döntésünkkel nemcsak spórolhatunk, hanem környezetünket is óvjuk.

2020. Dec 27.
A hőszigetelő rendszer fontossága

Napjainkban már elengedhetetlen az újonnan épülő házak hőszigetelése, mely kimagasló szerepet kap az építés során. Egyre többen döntenek úgy, hogy a régi építésű házaikat hőszigetelik, mely elég nagy de hamar megtérülő beruházás a család életében. Így az épület komfortfokozata nő, energiafelhasználása és a hozzá kapcsolódó kiadások csökkennek. Ahhoz, hogy a várt eredmények valóban teljesüljenek, ki kell választani a legmegfelelőbb szigetelésrendszert.

2020. Dec 03.
2021. évi támogatások

Megjelent a Magyar Közlönyben a vonatkozó kormányrendelet arról, hogy mikortól, mire és hogyan lehet igénybe venni az új Otthonfelújítási támogatást. A pontos feltételeket megismerve elmondható: elég szélesre tárták a kapukat, rengetegen és sok mindenre igényelhetik az állami pénzt a következő két évben.

------------------------------------

Támogatási/felhasználási/vásárlási lehetőségekkel kapcsolatos további információ/tanácsadás:

Telefon: 0620/498-8770

E-mail: tamogatas@premiumepitoanyag.hu

2020. Nov 27.
Szárazépítészet, avagy gipszkarton, te csodás

Szárazépítészet, avagy gipszkarton, te csodás

Évtizedekkel ezelőtt az épülő házak falai vályogból készültek, vagy vert falakat készítettek, manapság viszont egyre közkedveltebb a szárazépítészet, azaz a gipszkartonból készült falak alkalmazása. Hazánkban még nem, de nyugaton egyre elterjedtebbek az ebből az anyagból készült házak építése. Nem csoda, hisz a gipszkartonnal könnyű bánni és pénztárcabarát.

Fejlődő világunkban az építészet sem maradhat le. Az épülő házaknál a hagyományos tégla- és blokkfalak mellett egyre gyakrabban használnak gipszkartont. Ha új helyiség leválasztásáról vagy tetőtér beépítésről van szó, akkor szinte csak szárazépítési megoldást választanak a szakemberek.

A webáruházunk kínálatában található gipszkartonok kitűnő választást jelentenek akkor is, ha mi magunk szeretnénk a munkálatokat elvégezni.

Miért érdemes gipszkartonfalakat húzni?

A hagyományos falakkal szemben a gipszkarton használatával időt és pénzt spórolhatunk. Amíg a mesteremberek felhúzzák a téglából készült válaszfalakat, addig a gipszkartonozással már rég végeztünk, túl vagyunk a takarítással is.

Ha csövet vagy vezetéket szeretnénk a falba elrejteni, azt ezzel a technikával egyszerűen megoldhatjuk, míg a hagyományos falazásnál ez sok plusz munkával és kosszal jár. Amíg a hagyományos falak az idő múlásával megrepedeznek, és utómunkálatokra szorulnak, addig a tökéletesen sima gipszkartonfalak épek maradnak, még hőre sem repednek meg, és a tűz terjedését meggátolják. Ha szakszerűen rakjuk össze a falunkat, akkor a hőszigetelésre sem lesz gondunk, így védjük környezetünket, energiatakarékos, és pénztárcánkra is jó hatással van.

Viszont hangszigetelésre magában nem alkalmas, ha két lakás között alkalmazzuk. Ha mégis ezzel szeretnénk jó hangszigetelést elérni, kicsit mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk.

Ezeken a területeken használj gipszkartont

Gipszkartonnal nem csak válaszfalat húzhatunk fel, és így több helyiséget alakíthatunk ki otthonunkban. Használhatjuk álmennyezetnek, előtétfalak vagy beépített polcelemek kialakítására. Ha álmennyezethez használjuk, akkor a gipszkarton ápol és eltakar. Hisz elrejthetjük vele a mennyezet hibáit, és tehetünk bele spotlámpát is, különböző geometriai formában.

Mivel a hagyományos fallal nem mindig lehet egyenes falat húzni, ezért sokan tesznek a fal elé gipszkartont, előtétfalat, hogy ezzel fedjék el a csúf hibákat. Viszont ez az út nem mindig választható. Vizesedő falak vagy vályogfalak esetén a gipszkarton mögötti rész nem szellőzik, így az könnyen bepenészedhet. Ezzel veszélyeztethetjük egészségünket is, mert könnyen alakul ki a penészgomba miatt légzőszervi megbetegedés vagy allergia.

Gipszkarton kapható vízálló kivitelezésben is. Ugyan ez kicsit drágább, mint az alap változat, de ez alkalmas csempe alá, így akár vizes helyiségeket, fürdőszobákat is kialakíthatunk.

Mire figyelj gipszkartonozáskor? A szárazépítészet titkai

A szárazépítészet egyszerű dolog, de ha még soha nem dolgoztunk ezzel az anyaggal, érdemes előtte tájékozódnunk. Az útmutatásban készséggel segítenek szakembereink a hét minden napján, hogy precíz és hatékony munkát végezhessünk. Az egyik legfontosabb dolog, hogy az alapanyagot megfelelően szállítsuk és tároljuk, hogy meg ne sérüljön. Ugyanilyen nagy figyelmet igényel a szerkezet rögzítése és a gipszkartonlapok csavarozása.

Egy kis extra odafigyeléssel és korrekt munkával tökéletesen megépíthetjük a tervezett falat, mellyel hatékonyan spórolhatunk, és könnyen élhető és szép teret varázsolhatunk.

2020. Nov 23.
Milyen vastag legyen a hőszigetelés? Lássuk a választ!

Milyen vastag legyen a hőszigetelés? Lássuk a választ!

Az épületek beburkolásánál az egyik legnehezebb kérdés, hogy milyen vastag legyen maga a hőszigetelés. Komoly szabályokat kell betartanunk ahhoz, hogy a szigetelés minden szempontból hatékony legyen. Elsősorban energiatakarékosság miatt vágunk bele a munkálatokba, de ugyanilyen fontos a fal állagának megóvása és a környezettudatosság.

Többféle szigetelőrendszer létezik hazánkban is, amelyek többféle vastagságban kaphatóak. Az, hogy melyik mellett döntünk, attól függ, hogy milyen típusú falra szánjuk, homlokzatra vagy lábazatra szeretnénk-e tenni, illetve érdemes kiszámolni, hogy milyen vastagságú szigetelővel érhető el megfelelő hőátbocsátási tényező, azaz az U érték.

Mi az az U érték?

A házunk falainak két oldalán nem azonos a hőmérséklet. Ilyenkor a meleg oldal felől a hő átvándorol a hűvösebb oldalra. Azaz télen a meleg elszökik a lakásból, nyáron pedig kintről beszorul a meleg az otthonunkba. Ez a folyamat a hőátbocsátás. Ki tudjuk számolni, hogy a fal két oldalánál lévő különböző hőmérséklet esetén mennyi hő jut át a magasabb hőmérsékletből az alacsonyabb felé. Ez az eredmény a hőátbocsátási tényező, azaz az U.

Legismertebb szigetelőanyagok

Cégünk kínálatában különböző hőszigetelő anyagok kaphatóak, melyeknek a szigetelőképessége nem egyforma. Nem mindegy, hogy melyiket használjuk homlokzatra vagy lábazatra, ahogy az sem, hogy a választott szigetelő milyen vastagságban a leghatékonyabb.

Az expandált polisztirol, azaz a hungarocell szigetelő használata elsősorban például tégla- vagy vasbetonfalakra ajánlott, elsősorban olyan helyen, ami vízmentes. Hungarocell szigetelésből kapható grafitadalékos típus, melynek hőellenállása 20%-kal magasabb.

A másik igen közkedvelt hőszigetelő az extrudált polisztirol, amely a vízzel érintkező helyekre telepíthető. Ugyan költségesebb, mint az előbb említett hungarocell, mégis kedvelt anyag, mert vízálló és 20%-kal magasabb a hőellenállása.

A kőzetgyapot is igen közkedvelt. Ebből kapható puha és félkemény fajta is, mely lépésálló. Tűzálló, téglától a fáig, vályogig szinte minden anyagon használható. Hőellenállása közel azonos a polisztiroléval.

Milyen vastag legyen a hőszigetelés?

A szigetelő vastagságának kiválasztásánál érdemes kikérni szakember véleményét. A döntés előtt mindenképpen fontos átgondolni, hogy melyik az, amellyel hatékony energiatakarékosságot érhetünk el, és néhány éven belül meg is térül a befektetés költsége. Azt is, hogy milyen falazatra szánjuk, illetve befolyásolja az is a szigetelést, hogy maga a szigetelőanyag milyen minőségű. 5 cm-nél vékonyabb szigetelőt nem érdemes választani, ahogy 30 cm-nél szélesebbet sem, mert nem térül meg belátható időn belül.

Továbbá azt is el kell dönteni, hogy egy- vagy kétrétegű szigetelőt szeretnénk-e használni, mert például a kétrétegű kőzetgyapot szigetelők általában hatékonyabbak. A sok szabályt átgondolva és szakmai segítséget kérve tudunk hatékonyan dönteni abban, hogy melyik típusú és milyen vastagságú szigetelőt válasszunk. Utána már nincs más dolgunk, csak annyi, hogy mielőbb leszigeteljük házunkat, és élvezzük a mindig kellemes hőmérsékletet otthonunkban.

2020. Okt 28.
A födém tökéletes szigetelése

A födém tökéletes szigetelése

A födémszigetelés igen fontos lépés, ha a tetőtér nem kerül beépítésre. A meleg levegő felfelé száll, és szigetelés híján a hideg födém valósággal kiszippantja azt az otthonunkból. Az energia-, költséghatékonyság és a környezetvédelem érdekében fontos, hogy megfelelő szigetelőanyaggal történjen a födém befedése.

Ha új épületet építünk, akkor elengedhetetlen a hőszigetelési munkálat elvégzése, de érdemes a régebben épült házon is végrehajtani. Főleg akkor, ha a padlástér nem lakott. Egy hideg, téli napon a fűtésre fordított kiadás igen nagy százaléka elillanhat szigetelés hiányában. Fontos, hogy ne csak a homlokzat szigetelésében gondolkodjunk, hanem a tökéletes végeredmény érdekében a lábazat és a födém szigetelése is elengedhetetlen. A hosszú életű és energiatakarékos szigetelés titka a prémiumminőségű, jól megválasztott szigetelőanyagban és a szakszerű munkálatokban rejlik.

A tető szigetelésével nem csak télen tudunk spórolni, hanem nyáron is. A nagy melegben felforrósodott padlástérről nem jut át a nagy hő a lakásba, tulajdonképpen a szigetelő klímaként funkcionál.

Födémszigetelés? De mivel?

A födém szigeteléséhez válasszunk természetes szigetelőanyagot, mert tűzvédelmi szempontból ezek a legideálisabbak. Így érdemes a tető szigetelését ásványgyapottal vagy üveggyapottal végezni.

A kőzetgyapot jó választás, hisz mérettartó, stabil, erős hőszigetelő. Táblás kiszerelésben kapható, így könnyen méretre vágható.

Az üveggyapotot bálás, illetve tekercses formában is árulják. Erős hőszigetelő, de érdemes vastagabb szigetelést használni, mert egy-két cm-t veszíthet vastagságából. Mindkettő igen kedvelt anyag, melyet főleg utólagos hőszigetelésre használnak.

Párazáró és páraáteresztő fóliákkal a penész ellen

Ha tetőszigetelésről beszélünk, annak elsődleges és legfontosabb tartozéka a párazáró vagy páraáteresztő fólia. Ez gátolja meg, hogy a tető beázzon, így megnövelve a tetőszerkezet élettartamát. Amikor fóliát választunk, átgondoljuk, hogy páraáteresztő vagy párazáró fólia mellett döntsünk-e. Mindkettő anyagra jellemző az átszellőztetés és a belső oldal tökéletes párazárása.

A párazáró fóliák nagy része polipropilén vagy polietilén anyagból készül. Ezt a párazáró fóliát fűtetlen és lakatlan padlásterekre ajánlják. Ezzel szemben a páraáteresztő fóliát tetőtér-beépítések esetén választják. Ezek a fóliák általában háromrétegű polipropilénből készülnek, így nagyobb a szilárdságuk, szegállóságuk, ezért kevésbé sérülékenyek, átszakadásmentesek. Védik a tetőteret a csapadéktól és párától.

Két technikát alkalmaznak manapság. Egyszeres átszellőztetéskor párazáró fóliát használnak. Ekkor a fólia és a szigetelőanyag között nincs rés. Ugyan a belülről keletkező pára átmegy, de a kívülről érkező nedvességet nem ereszti át. A kétszeres átszellőztetésnél mindkét fóliát használják. Először a párazáró fólia kerül a helyére, majd a páraáteresztő fólia következik. Figyelni kell, hogy a két fólia között maradjon légrés.

Szakmai segítség a tökéletes födémszigeteléshez

Amikor kiválasztjuk, hogy melyik szigetelőanyag lenne a legjobb, érdemes szakember segítségét kérni, legyen az homlokzat vagy éppen födémszigetelés. Ahhoz, hogy hatékony és energiatakarékos legyen a végeredmény, szakszerűen és nagy pontossággal kell eljárnunk. Ebben mi is tudunk segíteni, hisz kollégáink nagy szakértelemmel rendelkeznek, és szívesen átadják a tudást és megosztják tapasztalataikat.

Érdemes a födémszigetelésre is gondolni, hisz csak így védjük teljes egészében az otthonunk melegét, környezetünket és pénztárcánkat.

2020. Okt 26.
Hőszigetelési eljárások az energiatakarékos otthonért

Napjainkban, egy új ház építésénél alap valamilyen hőszigetelési eljárás elvégzése, a régebbi lakóépületeknél viszont érdemes megcsinálni. Ezzel minimalizálhatjuk az épület hőleadását, csökkenthetjük a kiadásokat, és javíthatjuk a hőérzetünket. Több szigetelési eljárás is igen népszerű, érdemes tanulmányozni őket, mielőtt kiválasztjuk a számunkra legmegfelelőbbet.

Mielőtt döntést hozunk a külső hőszigetelést illetően, célszerű néhány tényezőt figyelembe venni. Fontos, hogy az adott szigetelőanyag milyen tulajdonságokkal rendelkezik, milyen a páraáteresztő képessége, az időtállósága, tűzállósága, vízelvezető képessége, illetve mennyire egészségbarát.

Nagyjából kikalkulálhatjuk, hogy mennyi idő alatt térül meg az ára, amely függ attól, hogy mekkora felújítást tervezünk, kicseréljük-e a nyílászárókat, fűtőberendezéseket. Pontosan tudnunk kell a hőszigetelő árát és a kivitelezés költségét. A szakszerűen történő külső szigeteléssel mindenképpen pénzt spórolhatunk meg, hisz kevesebb lesz a fűtésszámla.

Többféle hőszigetelési eljárás létezik, amelyek közül választhatunk. Webshopunkban a legelterjedtebb, prémiumminőségű szigetelőanyagok kaphatóak, így mindenki megtalálja azt, amely számára a legkedvezőbb.

Milyen hőszigetelési eljárások léteznek?

Minden anyagnak van hőszigetelő tulajdonsága, de a legjobb mégis a levegő szigetelőképessége. A különböző anyagok hőszigetelő tulajdonsága abban rejlik, hogy hogyan tudják a legtöbb levegőt magukba zárni. A legkedveltebb anyagok a kőzetgyapot, a hungarocell és a grafitos szigetelők, illetve nem felejtkezhetünk el a lábazati XPS szigetelőről sem.

A legkeresettebb szigetelőanyag a kőzetgyapot, mely tartós, így évtizedekig védelmezi házunk külső falait. Éghetetlen anyag, így nemcsak a tüzet gátolja, hanem még a tűz terjedését is megakadályozza. Jó a páraáteresztő képessége, így megóvja otthonunkat a penészedéstől, illetve kiváló hőszigetelés mellett jó hangszigetelő is, mely szintén fontos tényező.

A grafitos hőszigetelés igen praktikus megoldás. Az alapanyaghoz a gyártás során grafitpor kerül, így válik tűzbiztossá, nyomásállóvá, alacsony nedvességfelvétele miatt jó a hőszigetelése. Ezen tulajdonságok miatt vékonyabb réteg is elegendő a megfelelő szigeteléshez. A szállításnál, tárolásnál és a szigetelési munkálatoknál vigyázni kell, mert sötét színe miatt könnyen felmelegszik, így a ragasztó gyorsabban köt, nehezebb vele a munka.

A harmadik, igen közkedvelt anyag a hungarocell vagy más néven EPS (expandált polisztirol). Nemcsak lemezenként, de szigetelőrendszerenként is kapható. A lemezek 98%-át levegő tölti ki, így igen könnyű és szuper hőszigetelő hatású. A hungarocell celláiba „bezárt” levegő még az évek múlásával sem távozik, így a szigetelőképessége nem csökken.

A lábazat szigeteléséről se felejtkezzünk meg

A lábazat szigetelésére is gondolni kell, hisz sokszor a régebbi házak szigetelésénél ez a folyamat kimarad. Pedig ez igen jelentős hőszigetelési eljárás, mert jelentős hőveszteség keletkezik, a hőmegtartás hatékonysága romlik, és hőhidak alakulnak ki. Ennek a területnek a szigetelése nagy körültekintést és szakértelmet kíván, melyben szakembereink készséggel segítenek. Mivel a szigetelőanyag egy része a föld felszíne alatta van, így azt a részt a talajvíz rongálja. Ezért olyan szigetelőanyagot kell választani, melynek minimális a vízfelvevő képessége.

Szakértelemmel a tökéletes szigetelésért

Ahhoz, hogy a választott hőszigetelési eljárás igazán hatékony legyen, fontos, hogy a prémium hőszigetelő szakszerűen kerüljön fel az épületre. Ehhez segítséget is tudunk adni, hisz a hét minden napján állunk vásárlóink rendelkezésére, és válaszolunk a felmerülő kérdésekre. Nem csak az otthon melege, hanem környezetünk védelme is közös célunk!

2020. Jún 08.
Mikor, ha nem most? Vágjunk bele a hőszigetelésbe!

Az utóbbi hónapok bebizonyították, nagy jelentősége van annak, hogy milyen környezetben töltjük a mindennapjainkat. Persze mindenki kényelmes otthonra vágyik, de sok esetben azért, hogy meglegyenek a megfelelő komforttényezőink, tennünk is kell. Egyeseknek többet, másoknak kevesebbet, de az elmúlt hónapok négy fal között töltött ideje ráébresztett arra, otthonunk kényelmén, a családunk és a magunk komfortérzetén nem érdemes spórolnunk. Léteznek olyan dolgok, amikben egyszerűen nem köthetünk kompromisszumot. Az egyik ilyen otthonunk hőszigetelése, ami valójában egy többszörösen megtérülő befektetés.

2020. Jan 31.
Mikor döntsünk a polisztirol szigetelés mellett?

Polisztirol szigetelés

Egy adott típusú hőszigetelésről önmagában véve nem jelenthető ki, hogy jó vagy rossz, hatékony vagy felesleges. Mindig a szigetelendő épülettel együtt kell vizsgálni a hatását, hiszen annak paraméterei alapvetően befolyásolják a végeredményt. Természetesen a polisztirol szigetelés esetében sincs ez másképp: számos esetben jelent tökéletes megoldást, de nem szabad elhamarkodott döntést hoznunk, mert bizonyos körülmények között megeshet, hogy csak kidobjuk a pénzt az ablakon. Lássuk, mely esetekben számíthatunk arra, hogy a polisztorol szigetelés megtérülő befektetés lesz!

2019. Dec 12.
Miért érdemes a kőzetgyapot szigetelést választani?

Kőzetgyapot szigetelés

A kőzetgyapot kitűnő fizikai tulajdonságai és sokrétű felhasználhatósága révén rendkívül népszerű hőszigetelő alapanyagnak számít. Legyen szó homlokzatok, válaszfalak, tetők vagy éppen padlásterek szigeteléséről, a kőzetgyapot hőtartó, víztaszító, páraáteresztő, valamint hangnyelő képességei révén minden esetben remek választásnak bizonyul. De pontosan miből és milyen eljárással készül a kőzetgyapot? És miben nyújt többet, mint más szigetelőanyagok? Az alábbiakban ezekre adunk választ.

2019. Nov 28.
Miért szigeteljünk?

Köztudott, hogy az épületek hőszigetelésével az energiafogyasztás jelentősen csökkenthető. Megdöbbentőek a számok, de egyes felmérések szerint a világon az összes elhasznált energia mintegy 40%-át az épületek energiaigénye teszi ki, ami meghaladja még az iparban és a közlekedésben elhasznált energia mennyiségét is.
Magyarországon az épületek energiaigényének 45%-a a fűtési energia, viszont a légkondicionálók használata 9%-kal, míg a világítás további 6%-kal emeli azt az energiamennyiséget, amire az épületeink hőszigetelésével hatással lehetünk.