Gipszkarton (raklapos)

Szárazépítészet infó

 


Válaszfalak, álmennyezetek, előtétfalak létrehozásához, tetőtér beépítéséhez, szárazvakoláshoz nagyszerű választást jelent a gipszkarton. Előnye, hogy időt takarítunk meg ezzel a megoldással, illatsemleges és környezetbarát anyag, alkalmazható normál, impregnált és tűzgátló kivitelben egyaránt. Legyen szó akár egyetlen tábláról vagy egy egész raklapról, nálunk megtalálod azt a megfelelő kiszerelést a gipszkartonokból, amire szükséged van.
Válassz most legalább 190.000 forint értékben a kínálatunkból, és ingyen házhoz szállítjuk akár 48 órán belül Magyarországon belül bárhová!

Gyártó
Gipszkarton márka
További szűrők
8 termék
Szűrés (8)
Sorrend
Népszerűség szerint
Sorrend

Mikor érdemes gipszkartont választani?

A gipszkarton megoldás lényege, hogy felesleges víz hozzáadása nélkül tudunk vele építeni. Milyen célból építünk gipszkarton falat? Dönthetünk úgy, hogy leválasztunk tereket, el szeretnénk fedni a görbe, vagy sérült falakat, vagy éppen elrejteni a vezetékeket. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy gipszkarton profilokkal kialakíthatjuk a falak, előtétfalak, mennyezetek szerkezeti vázát, amire csavarokkal rögzítjük a gipszkarton táblát. A gipszkartont gletteljük, majd lefestjük vagy tapétázzuk.

Ismerd meg a gipszkarton előnyeit!

A gipszkarton egyik legnagyobb előnye, hogy szárazépítésre ad lehetőséget, szemben az olyan nedves építőanyagokkal, mint a tégla, a kő vagy a beton. Mivel víz nélküli építésről van szó, így nem kell várnod a száradásra, jobban halad az egész kivitelezés, és még olcsóbb is, mint a hagyományos megoldások. Ennél egyszerűbb, gyorsabb és költséghatékonyabb módja nincs a belső terek kialakításának.

Legtöbbször álmennyezet és utólag felhúzott válaszfalak készülnek a gipszkartonból, amiből szép, egyenletes és stabil szerkezetet lehet építeni, de az építőanyag kreatív – olykor művészi – felhasználása is egyre nagyobb teret kap.

A térelválasztókat sokan további funkciókkal is felruházzák, például könyvespolcot alakítanak ki, tárolóegységet vagy virágállványt készítenek belőle, de gipszkartonból bájos ülőalkalmatosságot is lehet építeni. Ez utóbbi megoldások már stabil alapszerkezetet igénylenek.

Mikor érdemes raklapos gipszkartont választanod?

Amennyiben komoly építkezésbe, belső tér átépítésébe, terek leválasztásába kezdtél, akkor bizonyára nem 1-2 táblára lesz szükséged. Ráadásul nálunk már akár egyetlen raklap megrendelésével (ha összege meghaladja a bruttó 190.000 forintot) is ingyen szállítást biztosítunk.

Milyen típusú raklapos gipszkartonokat kínálunk?

Arra törekszünk, hogy kínálatunkban minden olyan típusú gipszkarton szerepeljen, amellyel a vevőink igényeit kielégíthetjük.

Webáruházunkban fellelhetők a hagyományos gipszkartonok, melyek a nevükhöz hűen gipszből és kartonból készülnek, emellett az impregnált és a tűzgátló típusúak is. A termékek nevéből is jól láthatod, hogy melyik milyen vastag (9,5 mm-15 mm).

Az impregnált típus esetén a hosszanti gyári élek mentés erős (zöld színű) papírbevonattal borított gipsztábláról van szó, amelyek vízfelvételt csökkentő adalékanyaggal (GKBI) készülnek. A tűzgátló típus esetén a hosszanti gyári élek mentés erős (vöröses árnyalatú) papírbevonattal borított gipsztábláról van szó, amelyek növelt tűzállóságot biztosító száladalékkal (GFK) készülnek.

A felhasználási területeket nézve számos lehetőséged van. Növelt tűzállóságú válaszfalakat, előtétfalakat vagy álmennyezetet is készíthetsz, de a tetőtér beépítéséhez is kiváló választás. Az impregnált változat pedig ideális választás kis forgalmú WC-k vagy teakonyhák kialakítása esetén.

Bármelyikre is van szükséged, bármelyiket is válaszd, tökéletes megoldást jelentenek az egyedi igényekre. Kiváló belsőépítészeti megoldásokat tudsz velük kivitelezni, megfelelő térelválasztóként vagy design-elemként szolgálnak.

Miért érdemes nálunk megrendelned a gipszkartont?

Legyen szó akár egyetlen tábláról vagy egy egész raklapról, nálunk megtalálod azt a megfelelő kiszerelést a gipszkartonokból, amire szükséged van. A gipszkarton fal felszereléséhez szükséges egyéb eszközök (pl. különböző fajta profilok, hang- és hőszigetelő anyagok, csavarok, toldók és függesztőhuzalok) is fellelhetők kínálatunkban. 

Ha segítséget szeretnél a választáshoz, keress minket elérhetőségeinken vagy az online chaten. Szaktudásunkkal segítünk mindenben!