Térkő

Barabás infó


Egyszerű megrendelés, gyors kiszállítás!

Csak helyezd a kosárba a termékeket és máris láthatod mennyiért tudod még ma megrendelni!
A kiszállítás egyedi szállítási áron történik, melyről a megrendelés után tudunk kalkulációt küldeni.
Ajánlatot is kérhetsz elérhetőségeinken, vagy chatbox-on.

Szállítási díj információ: 


Minden esetben kérjen egyedi árajánlatot, a szállítási díjak a táblázatban szereplő árakhoz képest 15-20%-kal eltérhetnek.

A térkő egy olyan burkolóanyag, amely nagyon népszerű az utak, járdák, teraszok és más kültéri felületek burkolására. A térkő előnyei közé tartozik az esztétikus megjelenése és a kimagasló ellenállóképessége. A térkövek általában kőből vagy betonból készülnek, és kifejezetten a kültéri környezet igényeit szem előtt tartva tervezték őket. Rendkívül strapabíróak, ellenállnak az időjárási viszonyok változásainak, valamint a nehéz terheknek is, amelyeknek ki lehetnek téve. Biztosak lehetünk abban, hogy a Premep kínálata minden igényünkre nyújt megoldást.


Barabás térkövek Barabás térkövek Leier térkövek Leier térkövek

Miért lehet jobb választás a térkő a betonnál?

  • Alapvető előnye a térköveknek, hogy könnyen cserélhetőek és javíthatóak. Ha a térkő károsodik, csak a sérült darabokat kell kicserélni, és nem kell az egész felületet újra építeni, mint a beton esetében.
  • A térkő egyedi megjelenést kölcsönözhet annak a területnek ahol használjuk, a különböző színek és minták kombinációi sokféle lehetőséget kínálnak a tervezésre.
  • A térkő lehetővé teszi a víz áteresztését, amely előnyös lehet az esővíz elvezetésére, megakadályozza a felületen a víz felgyülemlését.
  • A térköveket csúszásgátló felülettel látják el, ezért az őszi-téli csúszós időben is biztonságosabban lehet rajta közlekedni.
  • Mivel a térkő sok kis darabból áll össze, nem fogékony a fagykárokkal szemben, nem repedezik, nem deformálódik, nem púposodik, vagy süllyed be.

Összességében a térkő rugalmassága, javíthatósága, tartóssága, egyedi megjelenése és vízáteresztő képessége miatt jobb választás lehet, mint a hagyományos beton.

Milyen területeken érdemes térköveket használni?

Autófeljárók

Az autófeljáróknál sokkal nagyobb terheléssel kell számolnunk, ezért lehet jobb megoldás a térkő a betonozásnál. Még abban az esetben is praktikusabb, ha nagyobb területű parkolókról van szó, hiszen nem kell attól tartani, hogy a felület berepedezik, megsüllyed, feltörik. Arról nem is beszélve, hogy sokkal esztétikusabb látványt nyújt a térkő, mint a szürke beton.

Járdák

Habár a járdák esetében nem kell különösebb terhelésre számítanunk, viszont itt az esztétikum az, ami lényegesebb. Akár ha a házkörüli keskeny járdákról beszélünk, vagy a díszkertben kacskaringázó kis ösvényről, mindkét esetben sokkal látványosabb, ha térkővel burkoljuk le az utakat. Ráadásul számos színű és formájú térkő közül választhatunk, amikkel egyedi megjelenésűvé varázsolhatjuk a járdánkat és így feldobhatjuk az egész udvarunk megjelenését.

A térkő vízáteresztő képessége is hasznos, hiszen így nem alakulnak ki a felületén tócsák, vagy télen csúszós jégpáncél.

Kerti kiülő

Ha szeretnénk egy hangulatos kis kiülőt kialakítani, sütögető hellyel, hintaággyal, kerti székekkel, ahova ki lehet ülni a családdal, össze lehet jönni a barátokkal egy kerti parti keretében, akkor a térkő ideálisabb választást jelent. A térkő sokkal barátságosabb és esztétikusabb megjelenésű, így nem lesz az az érzésünk, mintha egy piacon a betonra pakoltuk volna ki a holminkat.

Milyen szempontok alapján válasszuk ki a térkövet?

Felhasználási cél

A tervezett felhasználási célnak megfelelő térkövet kell választani. Például, ha autók járnak majd az úton, akkor a térkőnek bírnia kell az autók terhelését.

Anyag

A térkő anyagának fontos szerepe van a terhelhetőség, a szín és az ár szempontjából. A különböző anyagok más és más tulajdonságokkal rendelkeznek, például a beton térkövek a legtöbb esetben a legolcsóbbak, míg a természetes kő és a mészkő térkövek drágábbak lehetnek.

Méret és forma

A térkövek különböző méretűek és formájúak lehetnek, és a megfelelő kiválasztása függ azok használati céljától. A nagyobb térkövek általában nagyobb terhelést bírnak el, míg a kisebbek inkább díszítő célokat szolgálnak.

Szín és minta

A térkövek színe és mintázata befolyásolhatja a burkolat megjelenését. Érdemes olyan színeket választani, amelyek harmonizálnak a környező épületek, növények vagy a kert többi részével.

Miért egyediek a Barabás térkövek?

A webshopunkban megtalálható Barabás térkő országunkban az egyik legismertebb térkő márka. Egyik előnye, hogy tömörsége és keménysége révén nagyon tartós, ezáltal sokkal több ideig megőrzi az élénk, esztétikus megjelenésüket.

További előnyük könnyű telepíthetőségük, illetve, hogy nagyon változatos színekben (például antracit, barna, szürke, piros, fehér) és formákban érhetőek el, ami lehetővé teszik a kertek, teraszok és járdák kreatív megjelenését.

A térkövek mellett szól, hogy környezetbarát burkolási megoldást kínálnak, a térkövek természetes kőből készülnek, nem tartalmaznak mérgező anyagokat vagy vegyi anyagokat.

A webshopunk kínálatában minden megtalálható, amire csak szükség lehet, ha esztétikus, és tartós térkövezést tervezünk. A köveken kívül a burkoláshoz szükséges kiegészítő termékeket is biztosítjuk.