Isofoam habfólia: tartós parketta, se egyenetlenség, se kopogás!

2021. Máj 25.

Ha te is tartós és profi kivitelezésű parkettát szeretnél, akkor használd az Isofoam habfóliákat. Sokan választják manapság a laminált parkettákat, főleg, mióta nagyon egyszerű a lerakásuk. A 

modern megoldások, mint az egyszerű “click” és kész technikával lerakható padlóburkolatok nagyon kedveltek lettek a piacon.

A felújítást önmaguk végzők körében a legelterjedtebbek ezek a megoldások, de a szakemberek is szeretik egyszerűségük miatt. Viszont a tartós és profi kivitelezéshez mindenképp szükséges a jó előkészítés, mely szerves része a megfelelő habfólia kiválasztása is. Lássuk, mire is gondolunk.

Fontos a megfelelő előkészítés

Fontos, hogy az aljzat megfelelően elő legyen készítve, mielőtt lerakjuk a laminált parkettát. Ez azt jelenti, hogy síknak és simának kell lennie. Ehhez alkalmazhatsz akár önterülő aljzatkiegyenlítőt is, ha szükséges. Ha ezzel megvagy, vagy nem is volt rá szükség, fel kell takarítani a felületet. Az esetleges glett vagy nagyobb festékmaradványokat le kell kaparni, és a teljes felületet fel kell porszívózni, majd csak ezt követően jöhetnek az Isofoam habfóliák.

Miért van szükségünk Isofoam habfóliára?

A parketta megfelelő védelme érdekében ügyelned kell arra, hogy milyen anyagot használsz! Fontos, hogy nagyobb teljesítő képességű alátéthabot válassz, amely garantálni tudja a megfelelő védelmet.

Ha az olcsóbb EPE hab alapváltozatok vagy az igen rugalmatlan XPS anyagok közül választasz, rossz döntést hozol. Ezek ugyanis nem képesek tartósan megvédeni a parketta csatlakozásait. A folyamatos igénybevétel miatt szükség van ezek védelmére! Ha ez nincs meg, az töréshez, ezáltal szétcsúszáshoz vezethet, ami idő előtti cserét von maga után. Ezzel pedig csak plusz költséget és sok-sok bosszúságot okozol magadnak, így maradj inkább a profi megoldásoknál. Ezáltal akár több mint 20 évig is élvezheted az esztétikus és hibamentes burkolatot.

Emellett nagyon fontos szerepe van egy profi Isofoam habfóliának abban is, hogy az aljzat kisebb egyenetlenségeit kiegyenlítse. Valamint egyfajta rezgéscsillapítóként is funkcionál, ezáltal csökkenti a használat közben keletkező kopogó hangokat is.

Milyen típust válasszak?

Kínálatunkban három különböző típusú Isofoam hablófia is megtalálható, mind kiváló tulajdonsággal rendelkezik. A közös bennük az, hogy prémiumminőségű mindhárom, és akár lakásban vagy közösségi épületekben is megállják a helyüket. Mindegyiknek kiváló a kopogó- és a lépéshanggátlása, csökkentése.

És bár mindegyik használható padlófűtés esetén is, a hővisszaverő réteggel ellátott Isofoam LF Premium 75 Alu Plus csak részben. Ez ugyanis nem jó választás az infra fűtőfóliás padlófűtés esetén, csak a normál (pl.: vizes) megoldásoknál. Ez a típus ugyanúgy el van látva párazáró réteggel, mint az Isofoam Lf Premium 75 Ld Plus. Ami szintén kiváló választás, ha egy hővisszaverő rétegtől mentes kiváló habfóliára van szükséged. Az említett párazáró rétegnek köszönhetően egyik esetében sincs szükség a fólia és az aljzat közé párazáró réteg elhelyezésére. Nem úgy az Isofoam If Premium 100 esetén, mely viszont a kimagaslóan nagy terhelhetőségével tűnik ki a mezőnyből.

Ha mégis bizonytalan lennél

Ha a fent leírt információk ellenére bizonytalan lennél, hogy melyik habfólia számodra a legjobb választás, mi itt vagyunk. Keress minket nyugodtan bármelyik elérhetőségünkön, hogy segíthessünk a legmegfelelőbb termék kiválasztásban.