A modern tetők cserepe, a Terrán Zenit

2024. Jan 10.

A modern tetők cserepe, a Terrán Zenit

A Terrán Zenit betoncserép család letisztult formájának, divatos színeinek köszönhetően nagyszerű választást jelent a modern stílusú épületek fedésére. Amennyiben új vagy meglévő családi házad tetőfedésére keresel igazán tartós megoldást, ideje, hogy megismerkedj a kiváló minőségű hazai betoncserepekkel!

 

A Terrán 1920 óta gyárt betoncserepeket, és az elmúlt 100 évben számos innováció fűződik a nevéhez. A termékeiket a fenntarthatóság, a zöld szempontok figyelembevételével folyó gyártás és a legmagasabb minőség jellemzi. A Zenit a márka legmodernebb formája, amely tökéletesen illik az egyszerű, modern megjelenésű épületekhez, és amelyik termékcsalád a Zenit alapcserépen kívül számos kiegészítőt tartalmaz valamennyi színváltozatban.

 

Időtálló betoncserepek

A homokból, cementből, vízből és pigmentként vas-oxidból készülő betoncserepek víz- és időjárásálló rétegként szolgálnak a tetőn, ezáltal jelentős szerepük van az épületek hőszigetelésében.

 

Rendkívüli tartóssága, változatos megjelenési formái jóvoltából népszerű tetőfedő anyag, így nemcsak új építés, hanem felújítás esetén is keresett. Használatának azonban vannak korlátai, amelyeket figyelembe kell venni a választásnál:

  • A betoncserepek lényegesen nehezebbek, mint a hagyományos tetőfedő anyag, az égetett kerámia cserép, így különösen csere esetén statikai vizsgálatokat, és amennyiben indokolt, szerkezeti megerősítést igényel.

 

  • Beépítésük kihívást jelenthet, különösen, ha a tető meredek dőlésszögű, bonyolult formájú, összetett vagy például kéményekkel, csövekkel és tetőablakokkal rendelkezik.

Amennyiben a betoncserép mellett döntesz, a Magyar Brands és Superbrands díjas Terrán betoncserepek számos változata közül választhatsz. A klasszikus stílus kedvelőinek a Rundo, a mediterrán hangulatot megvalósítani kívánóknak a Coppo, míg tetőfelújításhoz a könnyű Synus vagy a gazdaságos megoldást keresőknek a Renova Plus termékcsalád ajánlott. Az utóbbi évek építészeti stílusához pedig egyértelműen a Zenit betoncserép család a legmegfelelőbb.

A legmodernebb Terrán Zenit

A tető formája és fedése rendkívül meghatározó az épület karaktere szempontjából, így szerencsés, ha tükrözi a ház és az enteriőr stílusát. A modern épületekhez tökéletes választás a Terrán Zenit betoncserép család, amely egyszerű vonalvezetésének és divatos színeinek köszönhetően éppúgy tükrözi az egyszerű keleti formavilágot, mint az északi vidékek hűvös eleganciáját.

 

Az energiahatékonyság követelményeinek is maradéktalanul megfelel, mérete és formája révén kompatibilis az egyedülálló, a 21. század technológia kihívásaira választ adó Generon napelemes tetőcseréppel.

 

A sík alakú Zenit antracit, Carbon, gesztenyebarna, grafit, gránit, Mars, Moon és Onix színekben elérhető.

 

Felületkezelések a még magasabb fokú védelemért

Az időtálló Terrán betoncserepek és kiegészítők különféle felületkezelési technikákkal készülnek, ezáltal megfelelnek a piaci igényeknek és a kor magas minőségi elvárásainak. A gyártó 4 felületkezelési típust kínál, amelyek összetettségben és minőségben különböznek egymástól.

 

Az Elegant felületkezelésnek köszönhetően a tetőcserepek felülete rendkívül sima és ellenálló, valamint a selyemfényű megjelenés jóvoltából egyedi és elegáns.

 

A Resistor prémiumkategóriás felületkezelési eljárás biztosítja a Zenit Carbon, Grafit, Gránit és Onix cserepek minden eddigieknél magasabb minőségét, hosszabb élettartamát.

Terrán betoncserepek és más minőségi építőanyagok beszerzéséhez keresd a Premep.hu-t!