Válassz időtálló, esztétikus Terrán cserepet a házad megkoronázására!

2023. Aug 21.

A betonból készült Terrán cserepek 1920 óta kínálnak nagyszerű megoldást a családi házak és más épületek tetőinek fedéséhez. Nemcsak az időjárás viszontagságai ellen nyújtanak védelmet, de stílusuk és színeik által meghatározóak az épületek megjelenése, hangulata szempontjából is, valamint hozzájárulnak a rezsiköltségek csökkentéséhez. 
Arról, hogy milyen tetőt válasszunk, már a tervezéskor dönteni kell, ugyanis a tetőszerkezetet, a tető hajlásszögét ennek függvényében szükséges meghatározni, a felhasználható tetőfedő anyagok pedig ennek függvényei. Családi házat évtizedekre, több generáció számára építünk, így magas minőségű, tartós építőanyagokat célszerű használni. A tetőfedő anyagok tekintetében a betoncserepek kiváló és hosszú távú megoldást jelentenek, közülük is kiemelkedő minőségűek a Terrán cserepek. Mit érdemes tudni róluk?

Ha betoncserép, akkor Terrán

A tetőfedésre klasszikusan használt égetett agyagcserepek mellett nagy népszerűségnek örvendenek a betoncserepek. Legnagyobb előnyük a hosszú élettartam, a színállandóság, illetve az, hogy nagy teherbírásúak és maximális védelmet nyújtanak a időjárás viszontagságaival szemben. Azoknak is nagyszerű választást jelenthetnek, akik a környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartva választanak építőanyagokat, ugyanis kizárólag természetes összetevőkből készülnek. A színezéshez vas-oxidot használnak, és a hagyományos piros szín mellett akár gesztenyebarna vagy különféle szürke árnyalatokban is elérhetőek. 
A Terrán által gyártott betoncserepek több mint fél évszázada jelentenek egyet a magas minőséggel a házépítők, felújítók nagy örömére. A folyamatos fejlesztéseknek, köszönhetően ma is az élvonalba tartoznak, a kifinomult ízlést és a designt előtérbe helyező antracit színű Zenit tetőcserép a modern otthonok számára kínál megoldást. Legutóbbi innovációjuk, a Generon névre keresztelt napelemes tetőcserép pedig a korszerű épületek energiaköltségének csökkentését célozza. 

A mai kor követelményeinek megfelelő Terrán cserepek

A betoncserepeket innovatív felületkezeléssel látják el, ezáltal jelentősen megnövelve azok tartósságát.
Terrán cserepeket 4-féle felületkezeléssel vásárolhatsz, a ColorSystem hosszú színtartósságot, öntisztuló, ellenálló felületetet biztosít. A Resistor a fokozott színvédelem révén rendkívül ellenálló, esztétikus fényes felületet biztosít. A ClimaControl felületkezelés hőszigetelő tulajdonsága révén hozzájárul, hogy nyáron a tetőtérben kellemes legyen a hőmérséklet. Az Elegant pedig a tetőcserepek felületét egyedi módon varázsolja selyemfényűvé, simává és ellenállóvá. 

Terrán cserép = korszerű választás

Amennyiben fontos számodra az építőanyagok esetében is a környezet védelme, a Terrán betoncserepek tökéletes megoldást jelentenek. A károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében valamennyi felhasználni kívánt építőanyag, így a falazat, a vakolat, a hőszigetelés, továbbá a tetőfedés anyagának megválasztásánál is erre kell törekedni. A prémiumminőségű, korszerű hazai építőanyagok ehhez nagymértékben hozzájárulhatnak. 
A Terrán 5 termékcsaládot kínál: könnyű és erős megoldást a Synus, gazdaságos tetőépítést a Renova Plus tetőcserepek felhasználásával érhetsz el. Ha a hagyományos cserépfedéshez hasonlót szeretnél, a nosztalgikus hódfarkú Rundo nyújt jó választást. A mediterrán stílusú épületek fedésére a Coppo kínál nagyszerű megoldást, míg a modern tetőkhöz a Zenit cserepek lesznek az ideálisak. A Terrán cserepeket és más prémium építőanyagokat szerezd be a Premep.hu-nál!