Egy ár-érték arányban nagyszerű választás: Dakea tetőablak

2023. Okt 27.

A kifejezetten szakemberek számára tervezett Dakea tetőablakok gyártója a VELUX-ot is birtokló holding, így a minősége garantált, és egyedülállóan 20 évre terjed ki. A Dakea ablakok a fertőszentmiklósi VELUX üzemben készülnek, szigorú minőségbiztosítás mellett, és ma már Európa-szerte kaphatóak. 

Amennyiben megoldást keresel a beépített tetőtér komfortjának és természetes megvilágításának biztosítására, álló tetőablakok és tetősíkablakok közül választhatsz az igényeidnek, valamint a tetőszerkezet adottságainak megfelelően. Sokan szavaznak az utóbbira, ugyanis nemcsak modern megjelenésűek, kiváló hő- és hangszigetelő képességgel rendelkeznek, de nem igényelnek külön tetőszerkezetet sem, így beépítésük gyors és egyszerű. Számtalan gyártó foglalkozik tetőtéri ablakok gyártásával, a Dakea 2012 óta van a piacon, és többféle anyagú, nyitásmódú és műszaki tulajdonságokkal rendelkező termékcsaládot kínál a tetőterek megvilágítására.

Elegendő természetes fény

A beépített tetőterek megvilágítására vonatkozóan előírás rendelkezik, általánosan alkalmazandó szabály a bevilágító felület és a hasznos alapterület 1:8, felülről történő bevilágítás esetén 1:10 aránya. 

Hogy kinek melyik ablaktípus lesz a megoldás, azt egyrészt az egyéni ízlés, másrészt az épület adottságai döntik el, illetve jó néhány egyéb szempontnak is meg kell felelniük. A tetősíkablakok a legtöbb tető esetében beszerelhetők, azonban esetenként módosítani szükséges a tető szarufa szerkezetét a megfelelő rögzítés érdekében. A tetőablakok szakszerű beépítéséről korábbi bejegyzésünkben olvashatsz.

Az ablakok számát illetően meg kell találni az egyensúlyt a fényigény és az épület megjelenése, a tetőtér felosztása között, ugyanakkor esztétikai kérdés is, meg kell határozni a tetőablakok már meglévő ablakokhoz viszonyított helyzetét.

Hogyan válasszunk tetőtéri ablakot?

A beépíthető tetősíkablak szélességét a szarufák közötti távolság, magasságát a tető dőlésszöge határozza meg, ugyanis minél laposabb a tető, annál hosszabb ablakot célszerű választani.

Igényeink szerint választhatunk középen billenő, illetve megemelt forgástengelyű, valamint felnyíló-billenő, panoráma és felnyíló tetőtéri ablakot, illetve oldalra nyíló tetőkibúvót, de speciális tetőerkély ablakot és térdfal-ablak kombinációt is. A középen billenő ablakok esetében figyelembe kell venni, hogy nyitáskor belógnak a térbe, így megfelelő magasságban kell elhelyezni. 

Dakea tetőablak

A Dakea fa vagy PVC, központi vagy megemelt forgástengelyű tetőtéri ablakokat kínál 2 vagy 3 rétegű üvegezéssel, különböző méretekben és műszaki tartalommal. Valamennyi tetőablak beépített résszellőzővel ellátott, így zárt pozícióban is megfelelő légáramlást biztosít.

A 3 rétegű üvegezéssel ellátott, kiváló energiahatékonyságú Ultima Energy termékcsalád ablakainak beépítése olyan helyiségekbe ajánlott, ahol kiemelt hőérzeti komfortra van szükség, vagy zajos, forgalmas utcára néz. 

A Better Energy energiatakarékos, 3 rétegű üvegezésű ablakegységgel szerelt tetőablak, amely olyan szobákba kiváló, ahol fontos az egyenletes hőmérséklet.

A felső harmadban lévő forgáspont körül forduló Better View tetőablakok kivételes komfortot és a kialakításnak köszönhetően nagyobb rugalmasságot nyújtanak a beépítési magasságot illetően.

A Better Safe olyan helyiségekbe jó választás, amelyeket sok ember használ, és amelyekben nagyobb az üvegfelület.

A Good Energy tetőtéri ablakok magas minőségű és megfizethető alternatívát kínálnak.

Szerezd be tőlünk a kiváló minőségű tetőablakokat, valamint az építőanyagokat.