Tetőtéri ablak

Tetőablak infó


Az áruházban feltüntetett árak a valóságnak megfelelnek, aktuálisak!
 
Szállítás készleten lévő termékek esetében 2-3 munkanapon belül, díjmentesen (Fakro esetében egyeztetendő)!

Akárcsak a többi nyílászárónak, a tetőtéri ablakoknak is egyszerre több funkciót kell betölteniük: amellett, hogy minden évszakban ideális mennyiségű természetes fényt és friss levegőt biztosítanak otthonunkban, a hő- és hangszigetelésben, valamint a víz- és légzárásban is jelentős szerepet játszanak. Ráadásul mivel a tetőtérben a hőveszteség minimalizálása kiemelt feladat, az ide beépített ablakoknál hatványozottan fontos, hogy az energiahatékonyság szempontjából a legoptimálisabb tulajdonságokkal rendelkezzenek. Nézz szét a Prémium Hőszigetelés kínálatában, ahol a legjobb minőségű Fakro és Roto tetőtéri ablakok és kiegészítők kaptak helyet, amelyek között biztosan megtalálod az otthonodnak és az elképzeléseidnek megfelelő változatot!

DAKEA tetőablak DAKEA tetőablak DAKEA tetőablak árnyékolók DAKEA tetőablak árnyékolók DAKEA kiegészítők DAKEA kiegészítők ROTO tetőablak ROTO tetőablak ROTO tetőablak árnyékolók ROTO tetőablak árnyékolók ROTO kiegészítők ROTO kiegészítők FAKRO tetőablak FAKRO tetőablak FAKRO tetőablak árnyékolók FAKRO tetőablak árnyékolók FAKRO kiegészítők FAKRO kiegészítők

Mire figyeljünk a vásárlás előtt?

Ahhoz, hogy az új tetőablakaid az esztétikumon és a praktikusságon túl az energiahatékonyság igényeit is maradéktalanul kielégítsék, a beszerzést megelőzően érdemes megfontolnod néhány szempontot:

  • A szobába bejutó napfény mennyiségét az üvegfelület nagysága mellett a beépítési magasság és a tető hajlásszöge is befolyásolja, így az ablak méretét ezeknek megfelelően ajánlott meghatározni.
  • Az ablakszélességet a tetőszerkezet szarufái közötti távolság alapján a legcélravezetőbb kiválasztani, hiszen az ezekre szerelt ablak stabilabb tartást szavatol, mintha a cserépléceken állna.
  • A hőszigetelés tekintetében a leglényegesebb tényező az üvegezés vastagsága: minél több rétegű az ablak, annál kedvezőbb a hőátbocsátási mutatója.

Milyen tetőtéri ablak típusok léteznek?

A tetőablakok piacán ma már megannyi különféle típusú termék elérhető, aminek köszönhetően a legspecifikusabb körülmények között sem okoz gondot a tetőtér beépítése. Nézzük, milyen szempontok mentén különböztethetjük meg az ablaktípusokat:

Az ablak anyaga

Választhatunk fából vagy műanyagból készült ablakkeretet, továbbá dönthetünk a műanyaggal (poliuretán lakkal) bevont fa változatok mellett is. Az ízlésbeli meggyőződésünkön túl vegyük figyelembe azt is, hogy milyen helyiségbe kerül a nyílászáró: a műanyag vagy műanyaggal bevont ablakok ellenállóak a párával, nedvességgel szemben, így a konyhába, fürdőszobába ezeket javasolt beszereltetni. Az esztétikus megjelenésű fa ablakok megfelelő felületkezelés mellett rendkívül időtállóak, ellenállnak a vetemedésnek és a gombásodásnak, rovaroknak is.

A nyílás módja

A nyílás módja szerint megkülönböztethetjük a középen billenő, teljes hosszában felnyíló és felső harmadában nyíló verziókat, illetve ezek hibridjeit. 

Az üvegezés vastagsága

Abból a célból, hogy a tetőtéri ablakok a fűtési szezonban a benti hőt megtartsák, a kinti hideggel szemben pedig fokozott védelmet nyújtsanak, két- vagy háromrétegű üvegezéssel készülnek. A rétegek közötti kamrákat argongázzal töltik ki, ami télen kevesebb hőveszteséget, nyáron pedig kiváló hővédelmet biztosít.

Tetőtéri ablakok széles választékban

Fakro és Roto tetőtéri ablakok

  • A német Roto termékeit a precizitás, a kiváló anyaghasználat és az egyszerű kezelhetőséget szem előtt tartó tervezés jellemzi. A cég nagy hangsúly fektet a környezettudatosságra is, műanyag nyílászáróik újrahasznosítható alapanyagokból készülnek. Egyes termékeikre akár 15 éves garanciát is vállalnak.
  • A folyamatos innovációról ismert Fakro tetőtéri ablakainál számos olyan megoldást alkalmaz, amelyek mára iparági szabvánnyá váltak: ilyen például az önműködő szellőzés, illetve a topSafe megerősítési rendszer, amely védelmet nyújt a betörésekkel szemben.

Kiegészítő termékek tetőtéri ablakokhoz

A tetőtéri ablakok szakszerű beépítéséhez elengedhetetlen, hogy a kiegészítő elemek is megbízható minőségűek és időtállóak legyenek. A kínálatunkban megtalálható burkolókeretek, fóliagallérok, vízzáró profilok révén ablakaid tökéletesen illeszkednek majd a tetőszerkezethez, amivel elejét veheted a hőhidak kialakulásának.

De nem csak télen kulcsfontosságú az energiahatékonyság – a meleg évszakokra az árnyékolástechnikai tartozékokról is érdemes gondoskodnunk. Webshopunkban manuális és elektromos redőnyök, belső és külső hővédő rolók, reluxák széles választékából válogathatsz, amelyekkel a legnagyobb kánikulában is maximális komfortérzetet biztosíthatsz otthonodban.

Ismerd meg termékpalettánkat, és válaszd ki új tetőablakaidat webáruházunkból!