Miért praktikus kerti szegélyt használni a térkövek megtámasztásához?

2023. Júl 14.

A kerti szegélyek funkcionálisak, időtállóak és esztétikusak, így a dizájn szempontjából sem elhanyagolható a jelentőségük. Egy tereprendezési vagy építési projekt kialakítását és hangulatát jelentősen befolyásolhatja a térkő és a hozzá illő szegélykő kiválasztása. 
A szegélykövek megoldást nyújtanak a kültéri burkolási igényekre, az útvonalak, járdák, kerékpárutak, parkolók kijelölésétől a különböző felületek elválasztásáig egyediséget biztosítanak. A legigényesebb követelményeknek is megfelelnek, ellenállnak a zord időjárási körülményeknek, miközben vizuális vonzerőt is jelentenek.

A kerti szegély jelentősége

A szegélyköveket a kertépítési és burkolási projektekben szegélyek vagy élek kialakítására használjuk, és meghatározzák a felhajtók, járdák és kerti ágyások határait, valamint vizuális korlátot képeznek az ingatlan különböző területei között. A szegélykövek különböző formákban, méretekben és színekben kaphatók, hogy megfeleljenek a különböző tervezési stílusoknak és preferenciáknak.
A szegélykő nagyszerű módja a járda-, terasz- és gépkocsibeálló burkolatként használt térkövek megerősítésének. Mivel a kerti szegélyek előre meghatározott méretekben és specifikációkkal érkeznek, telepítésük meglehetősen egyszerű.
Előnyük, hogy rendkívül erős, ellenálló és tartós anyagokból készülnek, így hosszú ideig használhatók anélkül, hogy aggódni kellene a karbantartás miatt. A színük is hosszú ideig megmarad fakulás nélkül. A hagyományos szürke mellett beszerezhető sárga-piros, barna-melír és a legújabb trendeknek megfelelő antracit színben is. Ellenállóak a repedésekkel szemben is. Hatékonyan használhatók a járda vagy a kerti terület általános megjelenésének javítására, hiszen rendezett, torzulásoktól mentes szegélyt biztosítanak. 

Barabás Gyorsszegély - a modern dizájn része

Kerti szegély különböző típusú természetes kövekből vagy betonból készülhet, amelyek egyes fizikai tulajdonságaikban különbözhetnek, így mérlegeld, melyik lesz az ideális a felhasználás helye, a lerakandó burkolat típusa szerint. 
Népszerű választást jelentenek a Barabás Téglakövek, amelyek szegélyezéséhez innovatív megoldást jelent a Barabás Gyorsszegély. Használatával kiváltható a térkövek megtámasztásához használatos betonszegély, és elhagyható a szegély beépítéséhez szükséges betonozási folyamat, így jelentős költséget spórolhatunk meg, ráadásul ugyanolyan tartós és terhelhető megoldást jelent. Ideális és időtálló választás azok számára, akik egy olyan láthatatlan térkő rögzítőrendszert szeretnének, amely egyszerűbben és gyorsabban beépíthető. 
További előnye, hogy diszkrét, valamint szebb, egyenletesebb íveket lehet vele kialakítani, és csökkenti a térkő megsüllyedésének kockázatát.

Sokoldalúság és testreszabhatóság

A térkövek, akárcsak a szegélykövek, számos méretben, formában és színben kaphatók, így rendkívül sokoldalúak és testre szabhatók, így kiválaszthatod azt a megjelenést, amely a legjobban kiegészíti az ingatlan stílusát és karakterét. A legkülönbözőbb minták rakhatók ki belőlük, az egyszerűektől kezdve a bonyolult megjelenésig. Jól alkalmazkodnak a különböző tájképi kialakításokhoz, akár hagyományos, akár modern megjelenést szeretnél elérni. Praktikus előnyeik mellett jelentős esztétikai vonzerőt, eleganciát és kifinomultságot kínálnak.

Könnyen karbantarthatók, nem igényelnek rendszeres tömítést vagy festést, ellenállnak a gyomoknak és a fűnek is.

Építkezéshez, felújításhoz szerezz be minőségi alapanyagokat webáruházunkból!