Mire valók a szárazépítészeti profilok?

2021. Nov 22.

A kínálatunkban megtalálod a Masterprofil szárazépítészeti profilokat, amelyek egy nagyon kedvelt építészeti megoldás alapjaként szolgálnak. A szárazépítészet ma már szinte minden háztartásban kiváló alternatívája a hagyományos, “vizes” megoldásoknak. De nézzük, miért is annyira kedvelt ez a megoldás, és miért kellenek ehhez a különböző profilok.

Kezdjük az elején: mi az a szárazépítészet?

Ezt a gyűjtőfogalmat szoktuk használni minden belsőépítészeti megoldásra vagy technológiára, mely során nem használunk felesleges vizet az építés során. Ha a profilok oldaláról közelítjük meg, akkor ez azt jelenti, hogy elemekből állítunk össze egy falat, álmennyezetet, és így tovább. Mivel nincs szükségünk víz hozzáadására, ezért nincs kötési, száradási idő sem, így ez a módszer sokkal gyorsabb építést tesz lehetővé.

Milyen szerepet töltenek be a Masterprofil szárazépítészeti profilok?

Mint a vizes megoldásoknál, úgy itt is szükség van egy vázra, melyet később elfedünk, és a munka végeztével láthatatlan lesz. Gyakorlatilag ha úgy nézzük, akkor ezek a téglák, amelyeket később elfedünk, annyi különbséggel, hogy ezek valóban csak egy vázat jelentenek.

A Masterprofil szárazépítészeti profilok nagyon masszív váz megépítésére szolgálnak, épp ezért horganyzott acélból készülnek. Kivételt képeznek ez alól a szintén ide sorolandók alumínium sarkok és élvédők, valamint a PVC-ből készült J profilok.

A különböző horganyzott acélból készült masszív profilokat egymáshoz kell csatlakoztatni a különböző szárazépítészeti kiegészítőkkel. Így megkapjuk magát a már említett vázat, a formát, melyet előzetesen megálmodtunk. Tehát ha röviden szeretnék leírni, akkor a profilok adják az alapot, a vázat.

Minek nekünk ez az egész szárazépítészet?

Gyors, igényes, könnyen felépíthető megoldásokat szeretnél? Na épp ezért érdemes ezt a megoldást választani! Érdemes megfontolni akkor is, ha meglévő szobákat szeretnél szétosztani, vagy ha elkülönítenéd a WC-t a fürdőszobában. De akkor is, ha valami egyedi, design szempontjából kiemelkedőt szeretnél alkotni. Nem csak párhuzamosban és merőlegesben gondolkozhatsz, van ívesíthető élvédőnk is, így szabadjára engedheted a fantáziádat.

Látványos design elemek is kerülhetnek az új lakóterekbe, amit így fogsz kialakítani. Teljes tetőtér beépítéséhez is kiváló választás. De a tőlünk beszerezhető profilok és egyéb szárazépítészeti kiegészítők tökéletesen megállják a helyüket beltéri hő- és hangszigetelés esetén is. Beltéri válaszfalaknál, előtétfalak építésénél, álmennyezet építéséhez, szárazvakolat készítéséhez, de még bútorelemként, tároló építéséhez is szokták használni ezeket az alapanyagokat.

Várj, az előnyökről beszéltünk már?

Részben már érintettük, de nézzük pár mondatba összeszedve őket.

Vannak, akik azért választják ezt a megoldást, mert a lehető leggyorsabb megoldást keresik. Másoknál fontosabb szempont, hogy a lehető legolcsóbb megoldást válasszák. Bármelyik csoportba is tartozol, megtalálod a számításod a szárazépítészeti megoldásokban.

Nincs feleslegesen hozzáadott víz, nem kell várni a száradásra. Gyors és könnyű a kivitelezése, és még olcsóbb is. További előnye, hogy sokkal kevesebb építési törmelékkel jár. Ráadásul könnyen bontható is, ha épp erre lenne szükségünk, ami egy téglafal esetén azért nem mondható el.

Ha nem igazodnál el a termékek között, akkor keress minket elérhetőségeinken, és segítünk, hogy te is élvezhesd ezeket az előnyöket.