A TORONTO öntapadós bitumenes zsindely 4 előnye

2021. Máj 21.

Te tudod, hogy a TORONTO öntapadós bitumenes zsindelye mit is takar valójában? Ha esetleg nem tudnád, elárulom, hogy ez egy tetőfedésre szolgáló anyag. Nagyon sokan még nem ismerik, pedig például Amerikában a legtöbb ház tetejét már ezzel fedik be.

Ebben a blogbejegyzésben segítek neked abban, hogy mi is az a bitumenes zsindely, mikor érdemes ezt választani. Valamint megnézzük, hogy a TORONTO öntapadós bitumenes zsindelynek milyen előnyei vannak akár számodra is.

Mi is az a TORONTO öntapadós bitumenes zsindely pontosan?

Ez egy olyan tetőfedő anyag, amely egy nagyon erős hordozórétegre felvitt bitumenből áll, melynek felületét granulátum borítja. Alul teljes felületén öntapadó bitumen alkotja. A legelterjedtebb Észak-Amerikában, ahol a házak tetejének többségét ezzel a tetőfedő anyaggal borítják. Manapság már a számos előnyös tulajdonságának köszönhetően itthon is egyre elterjedtebb. Ez nem véletlen, mert bizonyos igények esetén akár a cserépfedésnél is jobb választás lehet. 

Épp ezért gondoljuk mi is, hogy fontos erről a tetőfedési módszerről beszélni, és bemutatni az előnyeit. Rögtön hoztunk is négy előnyt, melyet érdemes szem előtt tartani, ha tetőfedés előtt állunk.

  • Könnyű és nagyon praktikus

Van olyan, hogy számít a héjazat súlya, pl. egyes felújításoknál. Ekkor pedig kevés jobb megoldás jöhet szóba, mint a rendkívül könnyű bitumenes zsindely. További nagy előnye, hogy nagyon rugalmas, így jól hajlik, könnyen alakíthatjuk, illeszthetjük vagy méretre szabhatjuk. Ezen tulajdonságának hála szinte bármilyen felületet betakarhatunk vele, kiváló választás bonyolultabb fomájú és íves tetőkhöz.

  • Nagyon tagolt, ívelt és kifejezetten egyedi tetőknél gazdaságosabb

Nem ritka, hogy a felújítások tervezésekor az első kérdés az, hogy mennyibe fog kerülni? Nincs ez másképp tetőfelújítások során sem. A minőség is fontos, de talán épp ennyire az ár is. Alapjában véve a zsindely nem feltétlenül a legolcsóbb tetőfedési megoldás, de mégis válhat azzá bizonyos esetekben.

A nagyon tagolt, íves tetőknél például akár jobban is kijöhetünk, ha ezt választjuk. Ennek oka, hogy tulajdonságainak hála kisebb az anyagveszteség, gyorsabb a kivitelezés, kevesebb a kiegészítő elem, mint a cserépfedés esetén. Így pedig összességében olcsóbb választásnak minősül a zsindely. De ha már bonyolultabb, tagoltabb tetőkről beszélünk, ne feledkezz meg az ablakokról sem. A tetőtéri ablakokról már írtunk a blogunkban, érdemes elolvasnod.

  • Időtálló megoldás

Mint az építkezés és felújítás minden egyéb részénél, úgy a tetőfedésnél is próbálunk minél időtállóbb megoldásokat választani. Ebben nem áll rosszul a bitumenes zsindely sem. Például a TORONTO öntapadós bitumenes zsindelyekre 10 éves vízzárósági garanciát ad a gyártó.

Érdemes tudni, hogy a hordozóanyaguk korhadásmentes, gyakorlatilag nincs rá hatással az idő. Az alsó felületen található öntapadós bitumen teljesen kizárja a nedvesség útját, így az nem jut be a felület alá. A zsindely felső része pedig védi a tetőt az erős UV sugárzástól.

  • Relatíve könnyű felhelyezés

Alapvetően egy házi kedvenc házánál alkalmazott bitumenes zsindelyt könnyű felhelyezni, főleg az öntapadós kivitelének köszönhetően. Nagyobb építményeknél (ház, garázs, melléképület, stb.) ugyanakkor érdemes szakértői segítséget kérni.

Mindent egy helyről

Ha nem elég, hogy nálunk megtalálod a legjobb hőszigetelő rendszereket, még a háztetőhöz szükséges tetőfedő anyagokat is beszerezheted. Add le a rendelésed még ma!