EPS / Hungarocell szigetelés

Hőszigetelés infó


Hazai gyártású minőségi Thermomaster EPS polisztirol szigetelés kedvező áron, 
prémium minőségű magyar termékek 10 év gyártói garanciával. Kiemelkedő választékkal várunk webáruházunkban, így 2-től akár 25 cm vastagságban is rendelhetsz, méghozzá pénztárcabarát áron. Komplett és alap rendszereink minden szükséges kiegészítőt tartalmaznak (a dübeleken és profilokon kívül), hogy még könnyebb és egyszerűbb  legyen a beszerzés. Az EPS polisztirol mellett figyelmedbe ajánljuk kőzetgyapot szigeteléseinket is, melyeket a linkre kattintva tekinthetsz meg.
Tekintsd meg kínálatunkat, és fordulj hozzánk bizalommal! 

Ár/érték arányban a legjobb ajánlat!

Masterplast alap- és teljes rendszerek Masterplast alap- és teljes rendszerek EPS rendszer Revco vakolattal EPS rendszer Revco vakolattal

Energetikai korszerűsítés polisztirol hőszigetelő rendszerekkel

Az expandált polisztirolhab (EPS) lapokkal egyszerűen, gyorsan, és nem utolsósorban rendkívül kedvező áron szigetelhetjük ingatlanunk homlokzatát akár utólagosan is. Kiváló hőtartó képességük révén az EPS lapok hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az otthonunk magasabb energetikai besorolásba kerülhessen, amivel nem csak az ingatlanpiaci értékét növelhetjük, de a rezsiköltségünket is jelentős mértékben csökkenthetjük.

Az EPS szigetelés további fontos előnye az alak- és mérettartósság, ugyanis normális körülmények között az expandált polisztirolhab legfeljebb +0,5%-kal változik. Szerencsére fokozott hőmérséklethatás, illetve nagyobb nyomó igénybevétel esetén is maximum 5%-kal változik a hőszigetelő lemez mérete.

Mit jelent a nyomófeszültség?

  • A nyomófeszültség nem más, mint a felületre (leggyakrabban) merőlegesen ható nyomó igénybevétel. Mértékegysége a Pa.

Kicsi súlyuknak és könnyű megmunkálhatóságuknak köszönhetően pedig a polisztirol lapok szállítása, illetve beépítése is egyszerűen kivitelezhető. Arra ugyanakkor oda kell figyelnünk, hogy tároláskor a lapok tartós napfénynek ne legyen kitéve, mivel az UV-sugárzás hatására felszínük megsárgulhat és elporladhat.

Mi áll az EPS 100 elnevezés mögött?

  • Az EPS 100 egy kifejezetten építési célokra alkalmazható, lépésálló hőszigetelő lemez. Épületek födém- és padló hőszigetelésére használatos. Akárcsak az egyéb típusú EPS szigetelőanyagoknál, úgy az EPS 100 esetében is kötelező pontosan odafigyelni a beépíthetőséget, alkalmazhatóságot és felhasználhatóságot szabályozó műszaki előírásokra. Az EPS hőszigetelő anyagok - így a 100-as típusú is - teljesen ártalmatlanok az egészségre, ezért gyerekszobában is nyugodtan használhatók.

A polisztirol szigetelés folyamata

Utólagos homlokzati szigeteléskor a polisztirol lapokat felrakhatjuk beton- vagy téglafalra, valamint festetlen vakolatra is. Az EPS homlokzati hőszigetelő képessége kifejezetten hatékony, ezért érdemes mellette dönteni ebben az esetben is. A ragasztás előtt gondoskodnunk kell a felület portalanításáról, és az esetleges málló részek eltávolításáról. A ragasztóanyagot a polisztirol lapokra kell felvinni, majd azokat kötésben, szorosan egymásnak tolva kell felhelyezni a falfelületre. Ezután következik a dübelezés és az üvegszövetháló beágyazása. Ha a ragasztó megszáradt, alapozhatjuk és vakolhatjuk a homlokzatot.