Kőzetgyapot szigetelés

Hőszigetelés infó


Minőségi kőzetgyapot szigetelő rendszerek

A kőzetgyapot szigetelés az egyik legkedveltebb és legkeresettebb megoldás, hiszen tartós és kifogástalan hőszigetelést biztosít amellett, hogy rendkívül jó páraáteresztő képességekkel rendelkezik és nagyon jó hangszigetelő is.
Emellett pedig éghetetlen, gátolja a tűz terjedését és védi a falat.
Az általunk kínált rendszerek már árban is felveszik a versenyt a polisztirol szigeteléssel, ráadásul 10 év garancia is vonatkozik rájuk.
A választékban biztosan megtalálod a céljaidhoz illő kőzetgyapot típust és vastagságot, szakértőnk pedig online chat keretében is áll rendelkezésedre, hogy jó döntést hozz.

Knauf FKD-N Thermal kőzetgyapot Knauf FKD-N Thermal kőzetgyapot Knauf Nobasil  RS kőzetgyapot Knauf Nobasil RS kőzetgyapot Masterwool SF vakolható kőzetgyapot rendszerek Masterwool SF vakolható kőzetgyapot rendszerek

A kőzetgyapot szigetelés előnyei

A kőzetgyapot szigetelőanyagok népszerűségének elsődleges oka, hogy minden olyan pozitív fizikai és kémiai tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek nélkülözhetetlenek a hatékony és hosszú távon is tartós hőszigeteléshez. Ráadásul nem pusztán a hideg ellen nyújtanak hathatós védelmet, de mérsékelik a rendszeren belüli hőmozgást, továbbá meggátolják a vonalmenti hőhidak keletkezését, valamint a páralecsapódást is. Emellett könnyen megmunkálható és rendkívül sokrétűen felhasználható alapanyagnak számítanak.

Mindezek következtében a kőzetgyapot hőszigetelő rendszerek ideális választásnak bizonyulnak a homlokzati szigeteléshez. Azon túl, hogy alkalmazásukkal nagymértékben növelhetjük az épület energiahatékonyságát, a kőzetgyapot kimagasló hangszigetelő képességének is nagy hasznát vehetjük, ha például forgalmas utak mentén helyezkedik el ingatlanunk.

Födémek, álmennyezetek vagy válaszfalak szigeteléséhez raklapos és bálás kiszerelésben is kapható ásványgyapot szigetelőanyagainkat ajánljuk.

Nézzük a kőzetgyapot szigetelés konkrét előnyeit!

  • Sokat spórolhatsz a fűtési-hűtési költségeken. A kőzetgyapot szigetelés az energiatakarékos otthonok ismérve, hiszen a kőzetgyapot laza szálszerkezetének köszönhetően remek hőszigetelést biztosít a környezetbarát és fenntartható elveket kitűző ingatlanok számára. Az ásványi szálak közé jutott levegő a hidegben és a melegben is kiváló hőszigetelést nyújt, így nyáron kevesebbet kell használni a légkondicionálót az ideális hőmérséklet eléréséhez, télen pedig a fűtési rendszer használatára sem lesz akkora szükség. Ha igazán le szeretnéd faragni a hűtési és fűtési költségeket, a kőzetgyapot ára bőven megéri a befektetést.
  • Kizárod a külső zajokat. Hazaérve vagy éppen az irodába érkezve jól esne egy kis nyugalom, amikor a kinti nyüzsgő tömeg robaját végre megállíthatod? A kőzetgyapot kiváló hangszigetelő anyag, mivel a kívülről érkező és a bent keletkező zajokat egyaránt képes elnyelni, ezért még a hangosabb események zaját is hatékonyan csillapítja. Ha a profi hőszigetelés mellett a hangszigetelést is igazán fontosnak tartod, dönts a kőzetgyapot mellett.
  • Kellő páraáteresztést biztosítasz. Egy jól szigetelt ingatlan mindig megfelelően lélegzik. A kőzetgyapot pedig kifejezetten alacsony páradiffúziós ellenállással rendelkezik, így a pára könnyen kijut az épület falai közül. Ez rendkívül hasznos, hiszen így a falak belső rétegei nem fognak nedvesedni, és megelőzhető a kellemetlen penészedés. Ha a csúnya foltokat okozó penészgombák szaporodásának nem szeretnél táptalajt biztosítani, szintén a természetes anyagú kőzetgyapot szigetelés jelenti a megoldást.

Kiváló hőtartó akár évtizedek múltán is

A speciális gyártástechnológiával előállított kőzetgyapot kiváló alak- és mérettartó, vagyis nem zsugorodik, nem tömörül az anyag évtizedek múltán sem, ennek köszönhetően pedig az előnyös hőtechnikai képességeit sem veszíti el.

Webáruházunkból minden szükséges alapanyagot és eszközt beszerezhetsz a szigeteléshez kedvező áron. Válogass kedvedre prémium minőségű termékeink közül!