Összeállítottuk neked a szigetelő alap- és a teljes rendszereket!

2021. Febr 15.

Te tudod, hogy mi minden kell egy hőszigeteléshez? És azt tudod, hogy mi az a szigetelő alap- vagy a teljes rendszer? Nem árt tudni, mielőtt elkezdünk bevásárolni, hogy miből is áll házunk hőszigetelése, hőszigetelő rendszere. Így lehetünk csak biztosak abban, hogy minden rendben lesz azzal, amit vásároltunk, hogy összeillő elemeket vásároltunk. És persze az sem hátrány, ha minden elemből épp annyit veszünk, amennyire szükség van a felrakáshoz.

Miért ne válogassam össze külön a hőszigetelés elemeit?

 

Korábban ezt rábíztuk a szakemberekre, vagy magunknak kellett összeválogatni a különböző elemeket, bízva abban, hogy jót és eleget vásároltunk. Ma már sokan maguknak akarják összeállítani a rendszert. Sajnos ezzel a külön összeválogatással több komoly probléma is lehet.

 

Eleve, ha nem értünk hozzá, akkor nem kompatibilis elemeket válogatunk össze, vagy épp kihagyunk valamit. Ráadásul egy rosszul összeállított rendszerre nem érvényes a gyártói garancia. Igen, ezt is kockáztatjuk akkor, ha partizán akcióba kezdünk a hőszigetelő rendszerünk összeállításakor. Ugyanis a gyártó kizárólag az egy rendszerhez tartozó anyagokkal történő szakszerű szigetelésre adhat garanciát.

 

Menj biztosra, vásárolj előre összeállított szigetelő alap- vagy teljes rendszereket!

 

Ahogy írtam is az előző bekezdésben, fontos az előre összeállított rendszerek vásárlása, mert így biztos minden passzol mindenhez. Ez nem csak minőségi biztosíték számodra, de még a gyártó garanciáját is megtarthatod. De mik is azok a hőszigetelő rendszerek?

 

Kétféle hőszigetelő rendszerrel segítünk neked abban, hogy a leggyorsabban és legbiztonságosabban össze tudj állítani mindent, amire szükséged lesz a hőszigetelésnél. Megkülönböztetünk hőszigetelő alaprendszert és teljes hőszigetelő rendszert.

 

Egy alaprendszer tartalmazza a hőszigetelő lapokat, a hozzá tartozó ragasztót és a megfelelő üvegszövethálót. Minden a megfelelő mennyiségben, arányosan hozzáadva. A teljes hőszigetelő rendszereink még ennél is többet tartalmaznak, ugyanis mindehhez jön még az univerzális alapozó és a vakolat. Így lesz teljes a rendszer, gyakorlatilag az aljától a tetejéig, azaz a ragasztótól a vakolatig. 

 

Ezekre a fontos kiegészítőkre még szükséged lesz

 

Bár az ismertetett teljes hőszigetelő rendszereink úgy tűnhet, mindent tartalmaznak, van pár olyan kiegészítő, melyet mégis neked kell mellétenned. Ezek azért nem szerepelnek a teljes hőszigetelő rendszereinkben, mert nem lehet rájuk szabályt hozni, hogy miből mennyire van szükség. Lehet, hogy neked X, másnak meg 2X mennyiség kell belőlük.

 

De tőlünk beszerezheted a hőszigetelés kiegészítőit. Az előző linken megtalálod a különböző dübeleket, melyekből, hogy mennyi kell, azt nagyban befolyásolja az alap minősége és az alkalmazástechnika. De a lényeg, hogy minden hőszigetelő laptípushoz és lapmérethez megtalálod a megfelelő típusú és szárméretű dübelt. De ugyanitt megtalálod az élvédőket, ablakcsatlakozó profilokat és balkonprofilokat is, melyekből annyit rendelsz, amennyire szükséged van. Ugyanez igaz a lábazati indítóprofilokra is, melyeket szintén a fenti linken érsz el.

 

Ha gőzöd sincs, hogy merre indulj el

 

Lehet, hogy ez így elsőre elég sok volt. Főleg, ha eddig nem foglalkoztál hőszigetelő rendszerekkel. Ha bármiben is bizonytalan vagy, érdemes szakember segítségét kérni. Elérhetőségeinken állunk rendelkezésedre.