Miért érdemes még idén, 2022-ben szigetelni?

2022. Márc 18.

Hoztunk számos olyan indokot, melyek garantáltan meg fognak győzni, hogy miért érdemes még idén, 2022-ben szigetelni! Bizonyára ismerős lesz közülük több is számodra. De azért érdemes ezeken végigmenni, hogy biztos lehess abban, valóban nincs mit halogatni.

Valóban érdemes még idén, 2022-ben szigetelni?

Mindenképp! Számos okot tudunk erre, és hamarosan ezeken végig is megyünk. De azt talán elöljáróban érdemes megjegyezni, hogy egy állagjavító és egyben rezsicsökkentő beruházás mindenképp jó döntés. Az lenne a legjobb, ha már kész is lenne! De ha nincs kész, akkor idén mindenképp érdemes elkészíteni a teljes hőszigetelő rendszerünket. Lássuk is, hogy miért!

Akár 13 millió forint vissza nem térítendő támogatás, már csak 2022-ben!

2022 december 31-e nagyon fontos határidő két állami támogatás szempontjából is. Ezek összesen akár 13 millió forint vissza nem térítendő támogatás igénylését teszik lehetővé számodra. Azért egy ekkora összegtől bizonyára te sem szeretnél elesni! Ebből nemcsak a ház szigetelését tudod elvégeztetni, hanem bőven marad másra is. Nézzük is, mire gondolunk.
A gyermeket nevelő családok számára nyújt az állam otthonfelújítási támogatást. Ez akár 3 millió forintos összeget jelent, mellyel a családok ingatlanjuk korszerűsítését, felújítását végezhetik el. Ez a típus egy 50%-os önerőt igénylő támogatási forma. Azaz a felújítás összköltségének maximum a felét igényelhetitek így vissza. De a másik állami segítségből könnyen tudjátok azt a részét is fedezni.
A másik, ami szintén 2022 év végéig érhető el, az nem más, mint a babaváró hitel. Bár ez alapvetően egy kölcsön, amely akár 10 millió forint is lehet. Már egy gyermek megszületésével is kamatmentessé válhat, a harmadik csemete érkezésével pedig teljesen elengedik az összeget. Ha eleve terveztek legalább egy gyermeket, akkor érdemes fontolóra venni ezt a vissza nem térő lehetőséget!

Nőnek az alapanyagárak, akadoznak a szállítmányok

Az utóbbi hónapokban jelentős áremelkedés volt tapasztalható az alapanyagok terén. Számos hőszigetelő anyag ára is jelentősen megnőtt. Azonban ez nem azt jelenti, hogy már nem megy feljebb az áruk, épp ezért erre nem érdemes várni.
Méregdrága a gáz és a kőolaj, magas az infláció, nagyon gyenge a forint és ott az ukrajnai háború is. Ez mind-mind befolyásolja, növeli az árakat. És akkor még nem is beszéltünk az így is hatalmas keresletről, melynek szintén árfelhajtó hatása van. Vagy arról, hogy a háború és a túl magas mennyiségi igények akadozó szállítmányokat is jelenthetnek. Az a biztos, ami már a telephelyre megérkezett. Szóval minden jel arra mutat, hogy most vagy soha!

Jó szakit már így is szinte csak lasszóval tudsz fogni

Szintén már hónapok, sőt talán évek óta tartó tendencia, hogy nagyon nehéz jó szakembert találni. Mindenki be van táblázva, akár csak hónapokkal előre tud újabb megbízásokat vállalni. Persze mindig akad olyan, aki elkészíti “okosba”, de nem érdemes engedni a minőségből, mert később nekünk lesz vele gondunk. És nem 1-2 évre tervezzük a hőszigetelésünket, az biztos! Inkább várjuk ki azt a pár hónapot is akár, de jól legyen kiválasztva az alapanyag, legyen megfelelő a dübelezés, stb. 

Amint kész, azonnal spórolni fogsz a közműdíjakon!

Az egyik legkomolyabb érv amellett, hogy nem érdemes várni, az maga a spórolás. Amint kész van a hőszigetelés, azonnal spórolsz a fűtésen, de a nyári hűtésen is! 


Ha tudunk segíteni az alapanyag választásban, keress minket elérhetőségeinken.