Hungarocell

Hungarocell homlokzati hőszigetelő rendszerek EPS anyagú hőszigetelése, nedvességtől védett módon, lábazatvonal felett beépítve. Webáruházunk kínálatában expandált polisztirol (EPS) hungarocell  hőszigetelő lemezek széles választékát találja. Ne bízza a véletlenre a szigetelés minőségét, válasszon az alábbi minőségi hungarocellek közül!

Mi az a hungarocell?

A hungarocell egy hőre lágyuló, habosítható, cellás szerkezetű polisztirol keményhab. Vízben szinte egyáltalán nem, de speciális, szerves oldószerekben jól oldódik. Hivatalosan a típusait tekintve expandált polisztirol (EPS) és extrudált polisztirol hab (XPS) néven forgalmazzák, Magyarországon pedig mindkét verziónak a hungarocell lett a köztudatban elterjedt, kevésbé pontos neve.

Az EPS hőszigetelő anyag gőzös hőkezeléssel és az alapanyagában található pentánnal habosítható. Készítése során a pentánt szükséges kiégetni, a hőszigetelést pedig a polisztirol golyókban található levegő adja. Miután a pentán távozott, az így kapott apró golyók sokaságát egy formázóeszközbe vagy szerszámba helyezik, majd formahabsosítják azokat. Az így elkészült tömböket a belső feszültségek leveztődéséig pihentetik, majd a kívánt méretre vágják.

Az XPS hőszigetelő kémiai összetétele ugyan megegyezik az EPS-ével, azonban a gyártási folyamata eltérő. Az XPS polisztirol lapok gyártása során nem használnak habosító adalékot tartalmazó granulátumot, a lapok pedig egy extruder segítségével, speciális gyártási technológiával készülnek. Az extrudált polisztirol előnye az expandált társával szemben az alacsonyabb nedvességfelvevő képesség, amely erősebb és biztonságosabb mechanikai tulajdonságokat biztosít a tömbben formázott EPS haboknál. Az XPS lemezek felülete valamelyest jobban bírja a nyomást, mint az EPS lemezeké, emellett fagyálló és korhadásmentes anyagoknak minősülnek.

Milyen néven ismert még a hungarocell?

  • Nikecell
  • Stiropor
  • Styropor
  • Polisztirol
  • EPS

Mit érdemes tudni a hungarocell szigetelésről?

A polisztirol habosított műanyagot expandált (EPS) és extrudált (XPS) verziókban készítik a gyártók. Mindkettő a gyakran használatos hőszigetelő lemezek közé tartozik, hiszen a polisztirol jó elektromos szigetelő. A páraáteresztő képességük alacsony, ezért a penészes foltok megelőzése érdekében rendkívül fontos odafigyelni a megfelelő szellőztetésre. Azonban ha a szigetelést profi szakember végzi, akkor a falak soha nem lesznek elég hidegek ahhoz, hogy a nedvesség kiváljon a levegőből és penészedés történjen.

Az EPS hungarocell lemezek 98%-a levegő, ezért kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkeznek. Pénztárcabarát árának, könnyű szállíthatóságának, egyszerű tárolhatóságának és megbízható hőszigetelő képességének köszönhetően az EPS hungarocell a legnépszerűbb választások közé tartozik az anyagbeszerzés során.

Hol használják még a polisztirolt?

Mivel a polisztirol formája és mechanikai jellemzői nagymértékben változtathatók, ennek köszönhetően a hőszigetelő lemezek mellett nagyrészt mindennapos háztartási eszközöket és termékeket készítenek belőle. A polisztirolból tányérokat, poharakat, kerékpáros bukósisakot és játékokat, illetve tartályokat és joghurtos dobozokat is gyártanak. Webáruházunkban EPS hungarocell hőszigetelő lemezek széles választéka várja.

Ha EPS hungarocellt keres elérhető áron, fenti kínálatunkban garantáltan megtalálja!