Ragasztó szalag

Hőszigetelés infó


Ragasztószalag belső oldali párafékező- és párazáró fóliák lég- és párazáró toldására. 
Ahhoz, hogy a belső oldali párafékező és párazáró fóliák tökéletesen lég- és párazáróak legyenek, elengedhetetlenek a ragasztószalagok. Persze az sem mindegy, hogy milyen típusút választasz. Egy mezei “szigszalag” nem épp a legprofibb megoldás ezeken a hő- és vízszigetelés szempontjából nagyon fontos helyeken. A legjobb helyen vagy, ha profi minőséget, professzionális és tartós megoldást keresel a fóliák ragasztására, fixálására. Itt csak kiváló minőségű egy-, illetve kétoldalas ragasztószalagokat találsz, akár alutükrös vagy diffúziós változatban is.

Gyártó
További szűrők
5 termék
Szűrés (5)
Sorrend
Népszerűség szerint
Sorrend

Nincs fólia ragasztószalag nélkül, ez biztos. Ahogy nincs megfelelő pára elleni védelem sem fóliák nélkül. Kéz a kézben járnak, ha tetőtéri szigetelésről és páramentesítésről van szó.

Egy jól hasznosítható tetőtér profi kivitelezésért kiált

Régen nem akarták olyan sokan beépíteni a tetőteret, mint manapság. Ma viszont már az a trend, hogy minden négyzetcentimétert próbálunk kihasználni. Ez pedig kiváló alkalmat nyújt számunkra ahhoz, hogy a tetőteret beépítsük, és sok plusz helyet szerezzünk magunknak azonos alapterület mellett.
De közel sem mindegy, hogy miként történik ezen terület beépítése. Mindenképp a professzionális kivitelezésre, a tartósságra kell törekedni. Ha nem teszel így, az könnyen és hamar megbosszulja magát!
Egy rosszul kivitelezett tetőtéri szigeteléssel két dolog történik: nagy lesz a hőveszteség és folyamatos a vizesedés. Hidd el, egyiket sem szeretnéd! Épp ezért kell olyan professzionális és tartós alapanyagokkal dolgoznod, amilyeneket mi is forgalmazunk. Válassz kiváló fóliáink közül, és használj hozzájuk minőségi ragasztószalagokat, melyeket meg is találsz ebben a kategóriában. Tökéletes helyen vagy, ha megfelelő ragasztással maximalizálni szeretnéd a tető-alátétfóliák hatékonyságát.

Ragasztószalag az egyszeresen, ill. kétszeresen átszellőztetett szerkezethez

Mivel a tetőterek korábban nem voltak beépítve, igazi nedvességelzáró és hőszigetelő rendszereket nem is építettek a cseréphéjazat alá. Korábban csak az számított, hogy a cserép által biztosított vízzárás megfelelő legyen. De ma már közel sem csak ennyiről van szó.
Ma már a tetőtéri hőszigetelő rendszerek fontos részét képezik a fóliák és azok ragasztószalagok általi megfelelő ragasztása. Ezek fő feladata, hogy megvédjék a szigetelőanyagokat a nedvességtől. Legyen szó akár kültéri (eső) vagy beltéri (pára) szigetelőről.
De nem mindegy, hogy egyszeresen vagy kétszeresen átszellőztetett szerkezetről van-e szó. Egyszeres esetén páraáteresztő fóliákat kell használnod, és ennek megfelelően diffúziós ragasztószalagra lesz szükséged. Kétszeres esetén pedig a kétoldalas ragasztószalagot kell megrendelned.

Ragasztószalagok típusai

Egyszeresen átszellőztetett szerkezet esetén diffúziós ragasztószalagra lesz szükséged, mivel páraáteresztő fóliát fogsz alkalmazni. Ez egyébként kiváló tulajdonságainak köszönhetően a páraáteresztő fóliák sérüléseinek javításához is tökéletes választás.
Kétszeresen átszellőztetett szerkezet esetén kétoldalas ragasztószalagot kell rendelned. Ezt tető-alátétfóliák szélzáró ragasztásához ajánljuk. Használhatod párafékező fóliák kétoldalas ragasztásához vagy akár bádogos szerkezetekhez való rögzítéshez is. A Masterfol Flex ragasztószalagot pedig használd szabálytalan alakú csatlakozásoknál.
Az alutükrös ragasztószalagot használd belső oldali párafékező és párazáró fóliák lég- és párazáró toldására, ragasztására.