Lépésálló hőszigetelés (EPS/Polisztirol)

Hőszigetelés infó


Az aljzat szigetelése is ugyanolyan fontos egy lakás, vagy családi ház esetén, mint a falaké, hiszen ez nem csak az épület hőtartását javítja, hanem a komfortérzetünket is.  A szigetelésre a legalkalmasabb az expandált polisztirol habok (EPS). A lépésálló EPS lapok strapabírók, időtállók, ezért a legjobb megoldást jelentik a különböző helyiségek padlójának burkolására. Webshopunk kínálatában az Isomaster lépésálló EPS lapjainak több fajtája található meg, amely minőségét tekintve alkalmas arra, hogy a vevők igényeit kielégítse. Teljes körű szolgáltatást biztosítunk és garantáltan kedvező árakkal dolgozunk! Nézd át kínálatunkat!

Isomaster EPS 100 Isomaster EPS 100 Isomaster EPS 100 Grafitos Isomaster EPS 100 Grafitos Isomaster EPS 150 Isomaster EPS 150 Isomaster EPS 200 Isomaster EPS 200 Peremszegély Peremszegély Isomaster lépéshangszigetelő Isomaster lépéshangszigetelő EPS100 lépésálló hőszigetelő lemez EPS100 lépésálló hőszigetelő lemez

Mi az a lépésálló hőszigetelés?

Nemcsak a falakat szükséges leszigetelni, hanem a lakások, családi házak, garázsok, szarufák alsó szigetelésére is érdemes figyelmet fordítani. Ezzel csökkenthetjük az épület hőveszteségét, padlófűtés esetén pedig növelhetjük annak hatékonyságát. A lépésálló hőszigetelés, azaz a padlószigetelés, kialakításánál lényeges, hogy biztosítsa a megfelelő hőszigetelést, elnyelje a lépések rezgéseit, illetve jól tűrje a mechanikai igénybevételt. Ehhez a legalkalmasabb szigetelőanyagnak a lépésálló EPS lapok számítanak. 
Az EPS lapok olyan speciális polisztirol lapok, melyek expandáló eljárással készülnek. A kis cellákba zárt levegőnek köszönhetően kitűnő hőszigetelő tulajdonsággal rendelkeznek. Kedvelt szigetelőanyag, mert könnyen kezelhető, egyszerűen alakítható, megfelelő szilárdságú és nem káros sem a környezetre, sem az egészségre nézve. Előnyei közé sorolható, hogy terhelés hatására nem deformálódik, ellenáll a mechanikai hatásoknak.
Mivel az anyag egyik sajátossága a nedvesség felvevő képesség, a beépítés során figyelni kell arra, hogy ne érje víz, ez ugyanis rontja a szigetelő képességét.

Milyen fajta lépésálló EPS-ek vannak?

A lépésálló EPS lapok kiválóan alkalmasak a különböző helyiségek padlójának burkolására, ám mint ahogy a különböző padlók is eltérő megterhelésnek vannak kitéve, az EPS lapok is különböző kategóriákba sorolhatók nyomófeszültségük alapján (EPS 100, EPS 150, EPS 200). 
A lépésálló hőszigetelő anyagok kiválasztása attól függ, hol szeretnénk felhasználni, így mást ajánlatos választani az aljzatbeton, a könnyűbeton, a padlófűtés, illetve a padlásfödém szigetelésére.

Széles kínálat padlószigetelő lapokból a webáruházunkban

A kínálatban megtalálod a hazai gyártótól származó különböző lépésálló Isomaster EPS lapokat, normál terhelhetőségű 100-as típusoktól kezdve a komoly terheléssel megbirkózó 200-asokig. Sőt, lépéshangszigetelő lapokat is vásárolhatsz nálunk. 
Leggyakrabban az EPS 100-as lépésálló hungarocellt használjuk, ami alkalmas minden olyan helyiségbe, ahol a terhelés nem több, mint egy ember súlya. Ebben a kategóriában is többféle van: az igényeidnek megfelelően megtalálhatod az 1 cm-es kivitelt és akár a 20 cm-eset is.
Ha nagyobb terhelésnek van kitéve az adott aljzat (pl. fagyasztó láda, kandalló, nehezebb bútorok), akkor érdemesebb a magasabb nyomófeszültséggel rendelkező EPS-t választani, azaz a 150, vagy 200 típust. Ugyancsak ez a típus ajánlatos garázs, ipari létesítmények esetében is. 
A kínálatunkban fellelhető az EPS Grafit lépésálló grafitos nikecell. Jellegzetes, messziről látható grafitszürke színét a gyártás során hozzáadott grafitnak köszönheti, amelynek eredményeként körülbelül 20%-kal jobb hővezetési tulajdonsággal rendelkezik, mint a hagyományos EPS társa. A kész grafitos lapok tűzbiztosak, nyomásállóak, alacsony a nedvességfelvételük, és kiváló hőszigetelők is egyben. A webáruházunkban különböző vastagságú grafitos EPS lapokat találsz: 2 cm-eset is rendelhetsz, de van 20 cm vastagságú is.

Miért érdemes webáruházunkat választanod?

Az Isomaster lépésálló hőszigetelőanyagok mindegyike prémiumkategóriás, magyar áru, melyekre 10 év garanciát biztosítunk. A kiváló minőségű szigetelők hatékonysága a szakszerű felszereléssel tovább fokozható. A felmerülő szakmai kérdésekre a hét minden napján válaszolunk, akár chaten, akár telefonon keresztül. 
A garancia, szakmai segítségnyújtás és a kedvező árak mellett kiemelnénk ingyenes és gyors szállításunkat. A rendelések gyorsan feldolgozásra kerülnek, így 48 órán belül ki is szállítjuk országosan megrendelőinknek.