Könnyűbeton

Hőszigetelés infó


A gyors és könnyen kivitelezhető EPS alapú betonszigeteléshez válaszd a Thermobeton adalékanyagot. Járható és nem járható padlások hőszigetelésére tökéletesen alkalmas, továbbá födémek feltöltéséhez, lapostetők lejtképzéséhez is használható. Emellett aljzatbetonok alá P350-es minőségben, vagy medencék mellett hőszigetelő hézagkitöltésre P250-es minőségben. Csak cementet és vizet kell hozzá adagolni, elkeverni és már teríthető is. A könnyebb hőszigetelő anyagokhoz képest nem csak a fűtési számlánkat tudja csökkenteni, de hatékonyan véd a túlmelegedéstől is.

Gyártó
További szűrők
1 termék
Szűrés (1)
Sorrend
Népszerűség szerint
Sorrend

Ebben a kategóriában a Thermobeton adalékanyagot találod, melyet a régi és új építésű házak esetén is előszeretettel alkalmaznak. Köszönhető ez a könnyű kezelhetőségének, és természetesen a kiemelkedő hőszigetelő képességének. Kiváló hőszigetelő termékeink egyike ez is, melynek használatával jelentősen csökkenthető a fűtésszámla.

A Thermobeton adalékanyag előnyei

Nehezen hozzáférhető helyekre is könnyen beszivattyúzható, emellett egyenetlen felületeken is könnyen bedolgozható. Segítségével könnyebben feltölthetők a gépészeti csövek közötti hézagok, mint a hagyományos lemezszigetelés esetén. Anyagveszteség nélkül nagy szigetelési kapacitással bír, hézagmentes kialakítással. A kész anyag nagy szilárdságú, ugyanakkor alacsony térfogatsűrűségű, köszönhetően a polisztirol tartalmának. Páraáteresztő és nem éghető anyag, mellyel gyorsan és könnyen lehet dolgozni.

Előnyei a táblás vagy tekercses hőszigeteléssel szemben

Számos előnye van a Thermobeton adalékanyagnak a tekercses és a táblás szigetelőanyagokhoz képest. Nagyon gyorsan alkalmazható és kivitelezhető, ezáltal nem kell a méretre faragással bajlódni. Így nem fogunk azon sem aggódni, hogy hol, mekkora lyuk lett esetleg kihagyva. A Thermobeton nem éghető. Nem lesz tele minden polisztIrol szemcsékkel, így környezetbarátabb megoldást is jelent. A rágcsálók sem találják meg és rágják szét és a nyest sem tud beleköltözni.

Milyen célra és hol használható?

Régi és új épületek esetén is használható, akár terhelhető is minimum 5 cm-es cementesztrich vagy szárazpadló közbeiktatásával. Padló és padlás hőszigetelésére is kiválóan alkalmas. Korlátozott teherbírás esetén is alkalmas födém feltöltésére. Lapostetők lejtképzésére, lemez- és akliskádak ágyazatába, és műanyag medencék hőszigetelő ágyazatába is kiváló.
A Thermobeton súlya azonos vastagság esetén megegyezik a salakéval. Épp ezért a régi, salakos padlások korszerűsítésére is tökéletesen alkalmas, amennyiben a terhelés változatlan. Emellett akár egyenetlen agyagos felületeknél is alkalmazható hézagmentes, egyenletes megoldásként.
A benne lévő polisztirol szemcséknek köszönhetően kiváló hőszigetelő képességgel bír. Ha egy 10 cm vastag polisztirol hőszigetelést nézünk, annak egy kb. 14-15 cm-es thermobeton réteg felel meg. Erre a képességére szükség is van a padlások szigetelése esetén, mert rengeteg hőt veszítünk felfelé, ha nem tartjuk vissza. Nyáron is van pozitív hatása: jó hőcsillapító képességű, így védi az épületet a túlmelegedéstől.

Hogyan kell használni a Thermobeton adalékanyagot?

Csak hozzá kell keverni friss cementhez és vízhez, majd betonkeverővel alaposan meg kell keverni. A keverési ideje másfélszer annyi, mint a hagyományos betonnak, mert meg kell várni az adalékszer felhabosító hatását. Legalább 5 és maximum 40 cm vastagságban lehet alkalmazni. 3-4 napig védenünk kell a kiszáradástól fóliatakarással és fontos, hogy nem adhatunk hozzá kötésgyorsítót sem.