Páraáteresztő fóliák

Páraáteresztő fóliák

 

A tetőtéri hőszigetelő rendszerek kialakításában nagyon fontos szerepet játszanak a fóliák. Ezek fő feladata, hogy megvédjék a szigetelőanyagokat a nedvességtől, legyen szó kültéri (eső) vagy beltéri (pára) szigetelőről. Itt a páraáteresztő fóliákat találod, mely a párazáró mellett a leggyakrabban használt két fóliatípus egyike.

 

Ezek feladata, hogy a belső térből érkező párát áteresszék. Így nem kerül nedvesség a szigetelőanyagra. Az egyszeresen átszellőztetett tetőszerkezeteknél szokták alkalmazni, amikor légrés csak a tetőfedő anyag és a tetőfólia között van.

 

Hogyan kell alkalmazni a páraáteresztő fóliát

 

Az egyszeresen átszellőztetett szerkezetek esetén kell alkalmazni a páraáteszetrő fóliákat. A kétszeresen átszellőztetett szerkezetnél a cserép és a fólia, valamint a fólia és a szigetelés között is biztosítani kell a szellőzést. Ezzel szemben egyszeresen átszellőztetett szerkezetek esetén épp a páraáteresztő képességének köszönhetően elég a cserép és a páraáteresztő fólia között. Ilyenkor közvetlenül a szigetelésre lehet fektetni, nem kell alatta is szellőzzön, mert átereszti a párát.

 

Ha másra is szükséged lenne

 

Minden fóliatípust megtalálsz nálunk, párazárót, páraáteresztőt, alutükröset, tradicionálisat és építésit, nézz szét a kínálatunkban! Ráadásul az iménti linken különböző ragasztószalagokat is találsz, az igényeidnek megfelelően.

 

Csak a legjobb minőségű tetőfóliákat találod nálunk

 

Ha már rendeltél tőlünk, tudhatod, hogy nálunk mindig a legjobb minőséggel találkozhatsz. Nincs ez másképp a párazáró fóliáknál sem. Három rétegből állnak ezek a fóliák, hogy el tudják látni a vízhatlansággal és a páraáteresztő képességgel járó feladatokat.

 

A három réteg közül a középső az úgynevezett membrán, mely biztosítja ezt a kettős szerepet. Ezzel kapcsolatban különböző minősítések vannak W-vel jelölve. A legjobb tulajdonsággal rendelkező a W1-es jelölést kapja, majd jönnek a W2-esek, és így tovább. Nálunk csakis a legjobb minőségű membránnal rendelkező W1-es besorolású páraáteresztő fóliákat találod.

 

Van egy külön jelölés a páraáteresztő képesség kifejezésére is, amit “Sd-érték”-ként láthatsz a termékeknél. Minél kisebb ez az érték, annál jobb a fólia páraáteresztő képessége. A felső határérték a 0,3, ehhez képest tőlünk sokkal jobb, 0,02-0,03-as értékű fóliákat rendelhetsz.

 

Árazás: Drágább? Vagy mégse?

 

Jellemzően a páraáteresztők drágábbak, mint a párazárók, ez tény. Azonban a fentiekben már taglaltuk, hogyan is épül fel az egyszeresen, ill. a kétszeresen átszellőztetett szerkezet. Ebből látható, hogy sokat tudsz spórolni akkor, ha az egyszeresen átszellőztetett szerkezetet választod. Ilyenkor ugyanis egyszerűen közvetlenül a szigetelésre kell fektetni a páraáteresztő fóliát. Nem kell azzal törődni, hogy legyen még egy szellőzőréteg.Régen a padlásterek nagy részét nem hasznosították annyira, amennyire lehetett volna, vagy legalábbis nem építették be. Mára viszont változott a helyzet, és a lehető legtöbb teret próbáljuk kihasználni az ingatlanban. Régen a beépítetlen tetőterek hőszigetelés-mentesek voltak, vízzáróságuk is kimerült a cserépfedésben.

 

Ma viszont már elég komoly, elég komplex rendszereket építenek a cserépfedés alá is a tetőfedők. Ma már speciális alátéthéjazatot, tetőfóliázást alkalmaznak, mely a nedvesség elleni maximális védelmet biztosítja. Ezt a vízhatlanságot többféleképpen is el lehet érni: egyszeresen vagy kétszeresen átszellőztetett szerkezettel.