Vakolható kőzetgyapot

A kőzetgyapot remek hang- és hőszigetelő képessége mellett kiváló páraáteresztő és tűzvédelmi szempontból is jól teljesít. Az utólagos hőszigetelésre is alkalmas anyag több rétegben is elérhető különböző vastagságban. Ajánlott nedvességtől védett helyre beépíteni. Ha kérdésed lenne a homlokzati kőzetgyapot rendszerek kapcsán, munkatársunk online chat-en áll a rendelkezésedre.

--------------------------

 

Vakolható homlokzati kőzetgyapot

Ha te magad szeretnéd összeválogatni a házad hőszigetelő rendszerének kiépítéséhez szükséges alapanyagokat, akkor jó helyen vagy. Ebben a kategóriában a hőszigetelő rendszeredhez a kiváló tulajdonságokkal rendelkező vakolható homlokzati kőzetgyapotot fogod megtalálni.

Azért érdemes ezt az anyagot választani, mert a kőzetgyapotnak kiemelkedően jó a hő- és hangszigetelő képessége. Emellett kiváló páraáteresztő, és tűzvédelmi szempontból is jól teljesít. Utólagos hőszigeteléshez is kiváló alapanyagról van szó, sokan keresik, népszerű a homlokzati hőszigetelők között.

Egy hőszigetelő rendszer kiépítése nem olyan egyszerű. Gondolni kell a ház minden részére (nem csak a homlokzatára), meg kell tudni határozni, hogy milyen anyagot használunk. Aztán az anyag vastagságát is meg kell tudni határozni, mert nem mindegy, milyen jó hatásfokkal működik a rendszerünk évekig, évtizedekig. Webáruházunkban 20 mm-es és számos további vastagságú kiszereléseket is találsz. És persze a kivitelezés minősége is nagyban befolyásolja egy hőszigetelő rendszer valódi hőszigetelő képességét.

Itt a vakolható kőzetgyapot alapanyagok közül tudsz választani, melyek nagyon kedvelt alapanyagnak minősülnek. Érdemes tehát ezeket előnyben részesíteni, mert ilyen jó tulajdonsággal más alapanyagok nem rendelkeznek.

Miért válasszak vakolható homlokzati kőzetgyapotot?

Ha röviden akarunk erre a kérdésre válaszolni, akkor azért, mert ennyire jó anyagot nem találsz mást.

De kifejtem kicsit jobban. Kiváló a hőszigetelő képessége, de emellett további kiemelkedő tulajdonságai miatt is nagyon kedvelik. Ott van például a nagyfokú hangszigetelő képessége is. Épp ezért előszeretettel használják ezt az alapanyagot nagyobb forgalmú utak mentén. Aztán ott van még a páraáteresztő képessége is, mely által támogatja a fal “lélegzését”. Ráadásul tűzvédelmi szempontból is jól teljesít, ugyanis egy nem éghető anyagról van szó.

Knauf Nobasil FKD-N Thermal

Ezeknek a kőzetgyapotból készült tábláknak a hővezetési tényezője kiemelkedően alacsony, mindössze 0,034. Ennek köszönhetően nagyon jó a hőszigetelő képességük. Ha a Knauf Nobasil FKD-N Thermal alkategóriát választod, akkor választhatsz az 5-20 cm vastagságú táblák közül. Bazalt ásványi szálakból készült, műgyanta kötőanyaggal egyben tartott táblákról van szó, melyek víztaszító (hidrofóbizált) tulajdonságúak. Külső (határoló) falakra, homlokzati hőszigetelő rendszerekhez gyártott táblákat rendelhetsz ebből az alkategóriából. 

Knauf Nobasil FKD-RS 

A Knauf Nobasil FKD-RS alkategóriában 0,037 hővezetési tényezővel rendelkező vakolható kőzetgyapot táblákat találsz. Ezek is kiváló víztaszító és egyben páraáteresztő tulajdonsággal rendelkeznek. Jól használhatóak a homlokzati hőszigetelő rendszerekben. Megfelelő merevségüknek köszönhetően kiválóak kávaképzések, nyíláskeretek készítésére.

Beltep Facade 95

A Beltep Facade 95 kőzetgyapot lapok is kimagasló, 0,034-es hővezetési tényezővel bírnak. Ezek a 600x1000 mm-es kőzetgyapot lapok Fehérorosz gyártmányok. Családi házakhoz, ipari létesítményekhez éppúgy alkalmasak, ha a külső falak szigeteléséről van szó.

Bármelyik mellett is tedd le a voksod, kattints a megfelelő alkategóriára, válassz méretet, és már le is adhatod a rendelésed.