Terraplast Top folyókarendszer

A csapadékvíz összegyűjtése, valamint elvezetése minden kertben, minden családi ház, irodaépület és más ingatlan külső környezetében megoldandó feladat. Erre kínálnak megoldást a Terraplast Top folyókarendszerek.

Kiváló minőség, hosszú élettartam, valamint megbízhatóság egyaránt jellemzi a folyókarendszereket, amelynek köszönhetően biztosan elégedett leszel az eredménnyel! Kifejezetten esztétikus megoldás! 


Alkalmazható szilárd burkolatú járda vagy gépkocsibejáró (térbeton, térkő, beton, aszfalt, stb.) csapadékvizeinek összegyűjtésére és elvezetésére.

Miért fontos a csapadékvíz elvezetése?

 

A csapadékvíz megfelelő mederbe terelésével minden ingatlan esetében foglalkozni kell! Ez a kijelentés megállja a helyét általában is, de ha azt is figyelembe vesszük, hogy a csapadék mennyiségével kapcsolatos káresemények is egyre gyakoribbá váltak, akkor azonnal rá fogunk döbbenni arra, hogy ez még inkább igaz napjainkban. Mivel nem várható ebben a tendenciában változás, illetve enélkül is érdemes lenne megfontolni a megfelelő vízelvezető rendszer kialakítását, ezért mi azt javasoljuk, gondolkodj el a folyókarendszerek használatán!

 

Milyen károkat okozhat a csapadékvíz, ha nincs megfelelően elvezetve?

 

Ha a csapadékvíz elvezetését nem oldjuk meg, akkor számíthatunk arra, hogy problémákat fog okozni. 

Igen költséges probléma, ha az elvezetetlen csapadékvíz megáll az épület falánál vagy lezúdul a mélyebben fekvő garázs vagy pince elé, esetleg be is hatolva az épületbe. Az ingatlan tartós károsodást szenvedhet az elvezetetlen nedvességtől, s annak egy részét felszívhatja a falaiba, ami nemcsak nem szerencsés, hanem kifejezetten komoly gondnak számít, főleg akkor, ha ezután a fal nehezen szabadul meg a benne pangó nedvességtől. A hosszan tartó nedvesség az épület falait akár szerkezetében is károsíthatja!

 

Megáll a víz a burkolaton, illetve a kertben. Ez gondot okozhat például a burkolaton való közlekedésnél, illetve a járművek beállóba történő beállásánál is. Egy nagyobb vízzel való elárasztottság egy fiatalabb kertet akár teljesen el is pusztíthat azzal, hogy a növények halálát okozza, de egy idősebb, kiforrott kert esetében is komoly károkhoz vezethet, ráadásul az idősebb, nagyobb növények egyáltalán nem, vagy csak nehezen és magas költségek árán pótolhatók.

 

Bármelyik opciót nézzük, az az egy teljesen biztos, hogy sokkal jobb megelőzni a bajt, mint utána a jóval jelentősebb károktól megpróbálni megszabadulni. A vízszigetelés kategóriában további termékek várnak, hogy valódi védekezést alakíthass ki a vízzel szemben!

 

Hogyan segítenek a Terraplast Top folyókarendszerek?

 

A HDPE műanyagból készült folyókák kiválóan alkalmasak a víz elvezetésére, miközben az esztétikum jegyében horganyzott acél fedrács rejti el őket, amin keresztül akadálytalanul le tud folyni a víz. A különleges műanyagnak köszönhetően mindenféle vegyszernek, lúgoknak és savaknak is képes ellenállni, így szinte semmi sem károsíthatja.

 

A felépítésére jellemző, hogy 1 méteres elemekből áll a rendszer, amelyek nagyon pontosan összeillenek, s ha szükséges, akkor méretre is szabhatóak, így nem fordulhat elő, hogy gondok legyenek a kivitelezéssel! A tisztításhoz a rács könnyen levehető és visszaszerelhető!

 

Betonágyazatba érdemes fektetni, s nem kell aggódni azon sem, hogy nem mehetünk keresztül rajta az autóval, hiszen a rendszer megfelelő teherbírással is rendelkezik! A Terraplast Top folyókarendszerek tökéletes megoldást jelentenek járdákhoz, gépkocsibeállókhoz, valamint garázsbejáratok, illetve teraszajtók elé is!