Üvegszövet háló

Az üvegszövet háló feladata elsősorban a homlokzati hőszigetelő rendszerek ellenállóbbá tétele. Az üvegszövet háló ütésállóvá teszi a felületet, az sokkal jobban elviseli a fizikai behatásokat, segít megelőzni a repedések kialakulását, vagy a már megrepedezett felületek javításánál is alkalmazható. Használata segít a simább, egyenletesebb felület kialakításában is. Nem érdemes megspórolni a használatát, mert enélkül könnyen berepedhetnek, vagy akár le is eshetnek a szigetelő anyagok. A webáruházunkban több prémium minőségű üvegszövet háló is található, érdemes körülnézni közöttük.

Az üvegszövet háló, ahogy a neve is utal rá, üvegszálakból készül, a többi üveghez hasonlóan ezt is homokból állítják elő. A magas hőmérsékleten megolvasztott homokot vékony szálakra nyújtják, majd ebből szövik az üveghálót, amit ellátnak különböző bevonatokkal, és ez után tekercselik össze.

Mire használják az üvegszövet hálót?

Az üvegszövet hálót a homlokzatok szigetelése közben használják a szigetelő anyagok fölé helyezve, vagy a vakolatok megerősítésére. Azért hasznos, mert ellenáll az időjárás változások okozta hőingadozásoknak, a nedvességnek, párának, fagynak. Ha valamilyen okból megsüllyed kicsit az alapzat, vagy a felhasznált anyagok kissé tágulnak, vagy zsugorodnak, akkor is egyben tartja a vakolatot és a szigetelést. A már kialakult repedések javításánál is lehet használni, megelőzi a repedés további növekedését is. Ütésállóvá teszi a felületet, nem kell amiatt aggódni, hogy lepotyog az egész szigetelés, ha például autóval nekitolatnak a ház homlokzatának. Segít abban is, hogy egy sokkal simább, egyenletesebb felületet lehessen kialakítani.

Hogyan kell felrakni a hálót? 

Fontos, hogy megfelelően legyen felhelyezve az üvegszövet háló, mert csak ebben az esetben nyújtja az elvárt előnyöket. A lustaságból vagy szakértelem hiánya miatt rosszul felrakott háló csak pénzkidobás. Az üvegszövet háló csíkokat 10cm-es fedésben kell felhelyezni, tehát a beborítani kívánt felület 110%-ával kell számolni a háló mennyiségét illetően. Mindenképpen a glettanyagba kell beágyazni az üvegszövet hálót, semmiképp nem szabad közvetlenül a szigetelőanyagra fektetni, és csak utána befedni glettel, mert így nem lehet egyenletesen elteríteni. Az ideális az, ha először fel van kenve a glettanyag 60-70%-a, el van simítva, erre kerül az üvegszövet háló, és ezután kerül fel a maradék glett.

Fontos a minőség!

Az üvegszövet háló minőségére is fontos odafigyelni, hogy megfelelő szakítóerőt tudjon elviselni, megfelelő legyen a szakítási nyúlása. A rossz minőségű üvegszövet darabolása során az üvegszálak szétesnek, a szálak elválnak egymástól, és ez nagyban megnehezítik a beépítésüket. Természetesen a rosszabb minőség a tartósságban is megmutatkozik, nem viselik olyan jól az öregedést, könnyebben szakadnak, kevésbé terhelhetőek. Nem érdemes tehát ezen spórolni.

 

Nézz szét a webáruházunkban, ahol minden megtalálható, amire a hőszigetelésnél szükséged lehet. Garantáltan kiváló minőségű alapanyagok között válogathatsz!