Akril színvakolatok

Finoman megmunkált homlokzatfelületek és homlokzati hőszigetelő rendszerek alapvakolatainak időjárásálló, széles színválasztékban elérhető fedőrétege.

Ha a vékonyvakolatok közül egy kiváló, mégis költséghatékony megoldást keresel, akkor a legjobb helyen vagy. Ebben a kategóriában találod ugyanis az akril vakolatokat, melyek kiváló minőségükkel és tartósságukkal garantáltan kedvelt részét képezik majd házad homlokzatának. Annál is inkább, mert ez a legfelső felület, így az, hogy hogy néz ki a házad, milyen az összhatás, ez fogja meghatározni.

 

Ha az itt található akril vékonyvakolatokat választod, akkor emiatt nem kell aggódnod. Sőt, csodálni fogják a szomszédok a végeredményt, és te sem győzöl majd betelni vele.

Amikor egy homlokzatfelület elkészül, finoman meg van munkálva, és már csak egyetlen réteg hiányzik, akkor kerül képbe az akril vakolat. Ez lesz az a réteg a házad homlokzatán, mely mindig szembe jön veled, ha hazaérsz. Ez lesz az, amit csodálni fognak a járókelők és a szomszédaid. Ez lesz az, amit garantáltan nem fogsz megbánni, és amit majd újra fel akarsz vinni a homlokzatra, ha ismét felújítasz vagy hőszigetelsz. Ez a vakolat ugyanis a legjobb választás a hőszigetelő rendszerek alapvakolatainak fedőrétegeként.

 

Tartós és szép

 

Azzal, hogy ezt a típust választod, a minőség és a tartósság mellett teszed le a voksod. Nem elég, hogy széles színválasztékból választhatsz, de egyúttal garantálod a tartós, időjárásálló megoldást is házad homlokzata számára. Szemet gyönyörködtető és tartós színekkel tudod feldobni a házad homlokzatát. Olyan otthonod lehet, amire irigykedve néznek a szomszédok. Olyan lehet, amilyenre mindig is vágytál.

 

Az akril vakolatok kiváló tulajdonságokkal bírnak

 

A két legfontosabb tulajdonság, amivel rendelkezniük kell és rendelkeznek is: vízlepergetés és páraáteresztés. Bár ellentétesnek tűnik ez a két tulajdonság, de mindkettőt tudniuk kell ahhoz, hogy valóban kiváló minőségben szolgáljanak.

 

És ezek az akril vakolatok tudják is mindkettőt. Megvédik a falat a külső nedvességtől (esőtől). Ez nagyon fontos akkor is, ha hőszigetelésről beszélünk. Emellett pedig a belülről érkező nedvességet (párát) is segítenek elpárologtatni (bár nem olyan mértékben mint a szilikonos vakolatok). Ezek valóban fontos tulajdonságok, melyek nélkül roncsolódhatna az alattuk lévő hőszigetelő réteg.

 

Ha nem választasz ilyen jó minőségű terméket, mint amiket ebben a kategóriában találsz, akkor könnyen megbánhatod. Penészedhet, algásodhat a faladon a hőszigetelő rendszer, de a vakolat textúrája is egyenetlen lehet, valamint könnyen ki is fakulhat.

 

Természetesen gondolj a lábazati vakolatra is

 

Azzal, hogy a Thermomaster vakolatok mellett tetted le a voksod, hazai terméket választottál és egyúttal a minőséget is. Viszont épp ezért már nem végezhetsz fél munkát. Szóval, ha hőszigetelő rendszerek utolsó lépéseként szeretnéd felvinni ezt a terméket, akkor nem feledkezhetsz meg a lábazatról sem. A Thermomaster színvakolatok között megtalálod a kifejezetten lábazatra szánt díszítővakolatot is. Válaszd azt, hogy következetesen csak a minőségi megoldásokat alkalmazd a hőszigetelő rendszered befejezéséig.

 

Erre nagyon figyelj vakolásnál!

 

Nagyon nem mindegy, hogy hogyan viszed fel a vakolatot. Az időjárás a kulcs! Ha nem jól választod meg, akkor a homlokzaton hamar repedések jelenhetnek meg, amik elrontják az egész addigi munkádat. Nem teheted ki tűző napsütésnek a felületet és a felhordandó anyagot, amikor készül a vakolat. De emellett az erős szél sem jó a művelet elvégzésére. Ezekre éppúgy figyelj, mint a vakolószerszámok minőségére és tisztaságára. Csak így tudod elkerülni a penészesedést és gombásodást a felületen.